Hamilton verlangt niet terug naar eigen dominante periode: 'Gaf niet zoveel voldoening' Formule 1
Formule 1

Hamilton verlangt niet terug naar eigen dominante periode: 'Gaf niet zoveel voldoening'

Hamilton verlangt niet terug naar eigen dominante periode: 'Gaf niet zoveel voldoening'

Lewis Hamilton hoopt dat de dominantie van Red Bull Racing en Max Verstappen snel ten einde komt. De zevenvoudig wereldkampioen stelt dat dominantie niet goed is voor de sport, maar de Brit begrijpt dat dit onderdeel is van de sport. Zelf heeft hij ook de luxe van een dominante bolide gehad, maar Hamilton zou dit naar eigen zeggen niet nog eens voor zichzelf willen.

Vorige week riep Hamilton op tot regelwijzigingen om de dominantie van Red Bull aan banden te leggen en de Mercedes-coureur staat in principe nog altijd achter zijn uitspraken. Verstappen en Red Bull rijgen momenteel de overwinningen aaneen en de Nederlander lijkt na negen wedstrijden al haast verzekerd van zijn derde wereldtitel op rij. Het gemak waarmee Verstappen dit doet, kan hem niet bekoren.

'Uiteindelijk is dat al heel lang het probleem binnen onze sport', zegt Hamilton in de Checkered Flag-podcast van de BBC. 'Er waren altijd wel dominante periodes. Ik heb het meegemaakt en ik had echt heel veel geluk dat ik het hier bij dit team had. Michael (Schumacher, red.) en Seb (Vettel, red.) hebben zo'n fase gehad en nu is het de beurt aan Max (Verstappen, red). Het is nog niet duidelijk hoe lang dit zal duren.'

Hamilton koestert wiel-aan-wiel gevechten

Tussen 2014 en 2020 was Mercedes oppermachtig, al kreeg het in 2017 en 2018 nog wel wat concurrentie van Ferrari. Dat waren volgens Hamilton de beste jaren tijdens de Mercedes-dominantie. 'Toen wij dominant waren, waren de jaren dat we een in gevecht waren met Red Bull en Ferrari de beste jaren. Op de momenten dat het gat wat groter was, gaf dat niet zoveel voldoening', stelt de Brit. 'In die fase bevindt Max zich nu. Uiteindelijk hebben hij en zijn team het gewoon beter gedaan dan alle anderen. Daar moet je ze de credits voor geven.'

Erg spannend is het natuurlijk niet en daarom acht Hamilton het nodig om hier in de toekomst wat aan te doen. 'Als sport moeten we kijken naar hoe we het beter kunnen doen zodat we in de toekomst spannendere races krijgen. Als het veld dichter op elkaar zou zitten en we hebben dan vervolgens gevechten tussen Red Bull, Ferrari, Mercedes en Aston Martin, dat zou toch geweldig zijn', aldus Hamilton.

Hamilton verlangt niet terug naar eigen dominante fase

Zoals gezegd hoopt Hamilton op fellere gevechten met de concurrentie. De Brit ziet er niet graag één team met kop en schouder bovenuit steken en hij stelt dat hij zelf ook niet terugverlangt naar de periode waarin hij zelf de ene na de andere zege boekte. 'Ik ben opgegroeid met spannende gevechten in het karten. Ik droom er niet van om ooit zelf nog een dominante periode te hebben en meerdere kampioenschappen op rij te winnen. Ik hoop in ieder geval mee te kunnen doen in het gevecht', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws