Briatore: 'Je kan Batman wel in de auto zetten, maar als je auto niet werkt...' Formule 1
Formule 1

Briatore: 'Je kan Batman wel in de auto zetten, maar als je auto niet werkt...'

Briatore: 'Je kan Batman wel in de auto zetten, maar als je auto niet werkt...'

Voormalig teambaas Flavio Briatore is niet helemaal overtuigd dat de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari goed gaat uitpakken, want zelfs Batman kan niet winnen in een slechte auto. Volgens de Italiaan gaat de auto van Ferrari in 2025 beslissen of de keus van Hamilton de juiste was. Als de bolide niet in het gareel loopt, kan Hamilton het verschil niet maken.

Het nieuws van Hamiltons overstap schokte de wereld van de F1. Sommigen vroegen zich af of de zet van de Brit een goede zet was, aangezien hij zes van zijn zeven titels won bij de Duitse renstal, en Ferrari al sinds 2008 op jacht is naar de volgende titel. Sindsdien probeerden Fernando Alonso en Sebastian Vettel nog een kampioenschap naar Maranello te halen, maar dat is hen niet gelukt. In 2022 kwam Ferrari weer even dichtbij, maar alsnog was Red Bull Racing een maatje te groot.

Daarom zal voor Briatore de auto de bepalende factor zijn voor het succes van Hamilton bij Ferrari. 'Zelfs Batman wint niet met een slechte auto', zegt de Italiaan in gesprek met LaPresse. 'Ik ben zeer verrast door de overstap van Hamilton naar Ferrari. Hij moet zijn redenen hebben gehad. Het enige dat ik kan zeggen is dat ik Ferrari en Hamilton het beste wens', zegt Briatore. 'Waarom ik verrast ben? Ik denk dat hij het team heeft gewaarschuwd. Mercedes heeft veel voor hem gedaan. Ben ik het eens met de keuze? Ik weet het niet', geeft Briatore toe.

Gaat de schakelperiode Hamiltons Ferrari-succes de das om doen?

Hamilton zal vanaf 2025 in het rood rijden, een jaar voordat de nieuwe technische reglementen over de kop gaan. Tot 2026 lijkt het voor de andere teams niet bepaald mogelijk te zijn om het gat met Red Bull te dichten. Het is ook de vraag hoe goed de teams het gaan doen vanaf 2026. Het feit dat niemand echt weet hoe het zal lopen is voor Hamilton ook risicovol. Straks loopt de Ferrari in 2025 en daarna helemaal niet. Of juist wel, dan heeft hij een heel goede keus gemaakt. 'Je moet de auto goed krijgen', zegt Briatore. 'Je kunt Batman wel in je team hebben, maar als je auto niet competitief is, kan de coureur geen verschil maken', herhaalt de Italiaan. 'Het is cruciaal dat de auto werkt', aldus Briatore

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws