Massa steunt oud-titelrivaal: 'Het is duidelijk dat dit zijn laatste fase in de F1 is' Formule 1
Formule 1

Massa steunt oud-titelrivaal: 'Het is duidelijk dat dit zijn laatste fase in de F1 is'

Massa steunt oud-titelrivaal: 'Het is duidelijk dat dit zijn laatste fase in de F1 is'

Oud-titelrivaal Felipe Massa vindt de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari een logische beslissing en heeft altijd al gedacht dat de Brit zijn carrière bij de Italiaanse renstal zou willen eindigen. Het is voor Massa duidelijk dat Hamilton in zijn laatste fase in de Formule 1 zit, en denkt ook dat de Brit wellicht iets kan bijdragen aan Ferrari.

Na acht seizoenen als coureur voor Ferrari is Massa een van de mannen die weet hoe het voelt om de kleuren van het team uit Maranello te verdedigen in de Formule 1, ondanks dat hij geen wereldkampioen werd. Een Ferrari-coureur zijn geeft je prestige en verheft je naam naar een totaal andere dimensie, iets wat de Braziliaan zegt dat niet te vergelijken is met iets anders, een gevoel dat hij gelooft dat cruciaal is geweest in de verrassende beslissing van Hamilton om Mercedes te verlaten na meer dan een decennium samen en zes titels.

'Ik heb altijd gedacht dat hij, op een gegeven moment, een einde zou proberen te maken aan zijn carrière bij Ferrari', zegt Massa in gesprek met de Portugese tak van Motorsport.com. 'En dat moment zal echt komen. Hij zal daar (bij Ferrari, red.) komen, als ik me niet vergis, als hij ongeveer veertig jaar oud is.' De voormalige Braziliaanse F1-coureur gelooft dat met dit hoofdstuk, de zevenvoudig wereldkampioen een cyclus in zijn sportcarrière zal afsluiten, die zal duren zolang de resultaten op het circuit nog goed zijn. 'En het is duidelijk dat dit zijn laatste fase in de Formule 1 zal zijn. Een, twee, drie jaar. Afhankelijk van hoe lang hij wil en afhankelijk van de resultaten die hij behaalt', aldus Massa.

Tekst gaat verder onder de foto.

felipe massa ferrari f1 gp singapore 2022
Massa 'is Ferrari-fan in hart en nieren' en steunt Hamiltons keus. (Foto: Ferrari F1 Media)

Massa steekt loftrompet: 'Zijn waarde als coureur kunnen we niet negeren'

De Braziliaan geeft aan dat het rijden voor Ferrari verder gaat dan alleen sportieve kwesties, dus hij begrijpt zeker wel waarom Hamilton ervoor heeft gekozen om die overstap te maken. 'Nou, ik denk dat het cool is, ik denk dat het indrukwekkend is als je denkt aan de autowereld, het merk dat hij zal vertegenwoordigen, niet alleen vanwege de coureur, maar ook op veel manieren in de media. Ik denk dat het echt geweldig is, het is interessant', zegt Massa.

'Ik denk dat we nooit zijn waarde als coureur, zijn talent en zijn vaardigheid om een ​​auto te besturen kunnen negeren. En als hij misschien zelfs iets kan bijdragen aan Ferrari, zal dat altijd positief zijn.' Het duurt nog even voordat Hamilton aan zal komen in Maranello, vanaf 2025 rijdt hij namelijk bij het team. Dit jaar staat voor de Brit nog in teken van progressie boeken met Mercedes, zoals Hamilton op zijn Instagram-profiel liet weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws