Honda: 'Sensorafwijking bij Verstappen tijdens GP Stiermarken heeft prestaties niet beïnvloed' Formule 1
Formule 1

Honda: 'Sensorafwijking bij Verstappen tijdens GP Stiermarken heeft prestaties niet beïnvloed'

Honda: 'Sensorafwijking bij Verstappen tijdens GP Stiermarken heeft prestaties niet beïnvloed'

Het probleem met de remmen van Max Verstappen heeft geen invloed gehad op de Honda-krachtbron, zo bevestigt Honda F1-directeur Toyoharu Tanabe aan AS-Web. De Red Bull Racing-coureur kende tijdens de Grand Prix van Stiermarken problemen met de rempedalen in de bocht door een sensorafwijking, maar er is geen sprake van een structureel probleem.

Verstappen kreeg van zijn team te horen dat hij niet meer over de kerbstones bij de laatste bocht van de Red Bull Ring moest blijven, omdat daar de problemen bij de rempedalen het grootst waren. 'Het lijkt erop dat de sensorafwijking in de bolide de prestaties niet significant beïnvloedde', bevestigt Tanabe. 'Er was geen effect aan de kant van de krachtbron.'

Het kleine probleem moet volgens Red Bull bij de Grand Prix van Oostenrijk al opgelost zijn. Tijdens de Stiermarkse GP had het sensorprobleem geen effect op de uitslag van de race, Verstappen werd 'gewoon' eerste op ruime voorsprong van titelrivaal Lewis Hamilton.

Druk bij Tanabe neemt exponentieel toe

Hoewel Honda erg zelfverzekerd is over de prestaties van hun krachtbron en van Red Bull als team, moet de Japanner toegeven dat de druk toeneemt. 'En het neemt niet in een rechte lijn toe, maar exponentieel.' Dit vindt Tanabe overigens geen enkel probleem. 'Ik hoop dat de druk blijft toenemen, zolang ik er niet dood aan ga', verklaart hij lachend.

GP Stiermarken succes voor Verstappen en Honda

Verstappen wist afgelopen Grand Prix-weekend in Stiermarken voor de derde keer een race te winnen op de Red Bull Ring. Naast deze prestatie was het tevens de tweede keer dat hij met Honda-kracht achterin won in Oostenrijk, en zijn tiende overwinning met de Japanse krachtbronleverancier. De samenwerking tussen Red Bull en Honda begint dus wel degelijk haar vruchten af te werpen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws