Honda trots na tweede dubbelpodium op rij: 'Een ijzersterke prestatie van het hele team' Formule 1
Formule 1

Honda trots na tweede dubbelpodium op rij: 'Een ijzersterke prestatie van het hele team'

Honda trots na tweede dubbelpodium op rij: 'Een ijzersterke prestatie van het hele team'

Toyaharu Tanabe is uiterst tevreden met het resultaat van de Grand Prix van de Verenigde Staten. Op het verzakkende Amerikaanse asfalt wist Max Verstappen zijn titelrivaal Lewis Hamilton nipt voor te blijven dankzij een agressieve strategie. Ook Sergio Perez eindigde op het podium, wat voor Honda het tweede dubbelpodium op rij betekende.

'Het is wederom een geweldig resultaat voor Red Bull en Honda. Max (Verstappen, red.) wist na een matige start alles weer recht te zetten en Sergio (Perez, red.) reed een eenzame race naar de derde plek', aldus Tanabe in een persbericht van Honda. Bij de start van de race kwam Hamilton goed van zijn plek af en kwam direct langszij bij Verstappen, die in bocht 1 ook daadwerkelijk zijn plek verloor. Perez wist een Ferrari-aanval te pareren en kon daarna een gat trekken naar zijn achtervolgers.

'Max had een geweldig weekend en wist zijn banden en zijn pace goed te managen', aldus de trotse Honda-baas. Dankzij de overwinning en podiumplek pakte Honda zijn tweede dubbelpodium op rij. De laatste ronden was het even billenknijpen voor Verstappen, die onder grote druk van Hamilton kwam te staan, maar de Nederlander hield stand en pakte de overwinning. 'Dit was nou nog eens een spannend slot. Hamilton kwam met rasse schreden dichterbij en we wisten niet of Max het ging halen.' Uiteindelijk bleek de gekozen strategie de juiste. 'Dat was een ijzersterke prestatie van het hele team.'

'Mooi gebaar van Red Bull'

'Sergio zat er het hele weekend goed bij en pakte weer een mooi aantal punten. Die hebben we nodig in het in het kampioenschap.' Omdat Valtteri Bottas vanaf zijn negende startplek niet door het veld heen wist te snijden, liep Red Bull in op naaste concurrent Mercedes is het constructeurskampioenschap. De eer om de constructeurstrofee in ontvangst te nemen op het podium ging aan Masashi Yamamoto, de motorsportchef van Honda. Een mooi gebaar van Red Bull, dat door de Japanners zeer op prijs werd gesteld. 'Het was mooi om een van ons de trofee te zien ontvangen op het podium. Een groot dankjewel aan Red Bull voor deze grote eer, een mooi gebaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws