Honda wilde voor motorwissel gaan bij Verstappen in Qatar: 'Maar er was geen tijd meer' Formule 1
Formule 1

Honda wilde voor motorwissel gaan bij Verstappen in Qatar: 'Maar er was geen tijd meer'

Honda wilde voor motorwissel gaan bij Verstappen in Qatar: 'Maar er was geen tijd meer'

Bij de Italiaanse tak van Motorsport.com wordt melding gemaakt van twijfel over een mogelijke motorwissel bij Max Verstappen. Met nog twee Grands Prix te gaan zou een wissel vanuit Honda gewenst zijn om Verstappen optimaal de laatste races in te laten gaan, maar het liefst had de Japanse motorleverancier deze wissel in Qatar doorgevoerd. Toen kwam men echter tijd tekort.

'Het ideale moment om die laatste interne verbrandingsmotor (ICE, red.) te introduceren was ongetwijfeld op Losail International Circuit', wordt gesteld bij het Italiaanse medium. De reden hiervoor werd gedurende de Grand Prix duidelijk. De voorsprong van Verstappen en Lewis Hamilton op de rest van het veld was dusdanig groot dat niemand het duo bij kon houden.

Die vijf verloren plekken aan de start had de Nederlander dus met gemak goed kunnen maken, ook als Verstappen vanaf P11 was gestart. Na te horen te krijgen dat hij een gridstraf kreeg voor het negeren van dubbele gele vlaggen in de kwalificatie kwam die motorwissel er echter niet. Waarom niet? 'Er was geen tijd meer om de motor te vervangen.' Men wilde het dus schijnbaar wel.

Wissel in Saoedi-Arabië?

De eerstvolgende mogelijkheid, en vermoedelijk tevens de laatste mogelijkheid, om een motorwissel door te voeren is Saoedi-Arabië. De vraag is echter of een wissel hier gewenst is. Het stratencircuit staat inhalen minder goed toe dan het circuit in Qatar. De kans dat Verstappen een achterstand van vijf posities op de grid naar Hamilton goedmaakt, is dus kleiner.

Toch wordt een wissel voor Verstappen niet definitief uitgesloten. Op vrijdag stroomt na de eerste vrije trainingen de data binnen, waarna opgemaakt kan worden of een inhaalrace een realistisch scenario is op Jeddah Street Circuit. Naar aanleiding van die data kan Red Bull op vrijdag of zaterdag nog steeds besluiten om die nieuwe motor te steken.

In Abu Dhabi zou een wissel vermoedelijk alleen maar meer pijn doen dan dat het een voordeel oplevert, gezien het de laatste wedstrijd van het jaar is. Mocht er nog een interne verbrandingsmotor geïntroduceerd worden dan zou dit dus in Saoedi-Arabië moeten gebeuren. Red Bull rekent op motorpartner Honda in de laatste Grands Prix van het seizoen, maar misschien hebben de Japanners al geen opties meer om hun steentje bij te dragen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws