Lusail International Circuit

Dit jaar vindt voor het eerst de Grand Prix van Qatar plaats en dat zal gebeuren op het Losail International Circuit. Het circuit is officieel gebouwd voor de MotoGP en kent dus lange, vloeiende bochten. Vanaf 2021 zal de baan ook worden ingezet voor de Formule 1, want de eigenaren van het circuit hebben een deal met de FOM gesloten voor tien jaar. Op 19 november 2021 zal er voor het eerst gereden worden op het circuit in het Midden-Oosten

Lay-out circuit

Lusail International Circuit
Het Losail International Circuit

Zoals op de lay-out van het bovenstaande circuit te zien is, heeft het circuit in Qatar één lang recht stuk. Wat opvalt is dat zowel de in- als uitgang van de pitstraat zich aan het rechte stuk van het circuit bevindt, iets wat ook op het circuit van Zandvoort het geval zal zijn. Daardoor zullen de pitstops relatief kort duren en is de kans op een tweestopper dus groter, mits Pirelli geen harde compounds meeneemt.

De drie sectoren van het circuit zijn vergelijkbaar, in die zin dat ze vrijwel allemaal bestaan uit snelle, vloeiende bochten. Vooral de derde sector bestaat uit snelle bochten, waarvan de bochten 13, 14 en 15 wellicht wel volgas genomen kunnen worden. Verder is bocht 6 bij uitstek de langzaamste bocht, waar de coureurs mogelijk als enige plek op het circuit moeten terugschakelen naar de tweede versnelling.

Een on-board ronde van het Losail International Circuit

Lusail International Circuit Nieuws