Horner: 'Het oplossen van de baangrensproblematiek zou niet moeilijk moeten zijn' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Het oplossen van de baangrensproblematiek zou niet moeilijk moeten zijn'

Horner: 'Het oplossen van de baangrensproblematiek zou niet moeilijk moeten zijn'

Er is een werkgroep opgericht die zich gaat buigen over de baanlimieten in de Formule 1. Dat heeft Red Bull-teambaas Christian Horner bevestigd in gesprek met Racefans. De werkgroep moet met een oplossing komen waarmee consistentie kan worden gegarandeerd.

In de eerste drie Grands Prix van dit seizoen zijn de baanlimieten een groot discussiepunt geweest. Max Verstappen speelde hierin een hoofdrol. De Nederlander moest er in Bahrein de koppositie door teruggeven aan Lewis Hamilton en in Portugal werd zijn snelste raceronde erdoor afgepakt. Afgelopen weekend in Spanje waren er weinig overtredingen van de baanlimiet en dat had volgens Horner te maken met de lay-out van het circuit.

'Het was duidelijk geen probleem en ik denk dat het wel iets zegt. Het zal de volgende races ook geen probleem zijn.' Daarmee bedoelt hij dat het op stratencircuits vaak niet of nauwelijks mogelijk is om buiten de baan te rijden. Toch kan het probleem zich in de toekomst weer voordoen en daarom is men met een oplossing gekomen. 'Er is een gezonde discussie geweest en er wordt nu een werkgroep opgericht', bevestigt Horner. 'We moeten gewoon iets bedenken dat eenvoudig, duidelijk en begrijpelijk is voor iedereen. Het zou niet zo moeilijk moeten zijn.'

Fysieke grenzen

Eén van de oplossingen zou zijn om met meer fysieke baangrenzen, zoals gras of grindbakken, te gaan werken. Alleen dat is niet op elk circuit mogelijk volgens racedirecteur Michael Masi. 'Idealiter zouden we overal een harde limiet willen hebben, maar het is een voortdurend evolutieproces is geweest. Er zijn circuits waar er het ene jaar problemen zijn en het andere jaar weer niet. Vanuit dat perspectief vergt het uiteraard aanzienlijke investeringen vanuit hun kant. Als we alles vanuit een veiligheidsperspectief bekijken, moeten we in elke situatie de juiste balans zien te vinden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws