Horner na lastige vrijdag voor Red Bull Racing: 'We moeten het momentum houden na Spa' Formule 1
Formule 1

Horner na lastige vrijdag voor Red Bull Racing: 'We moeten het momentum houden na Spa'

Horner na lastige vrijdag voor Red Bull Racing: 'We moeten het momentum houden na Spa'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner reageerde na afloop van de tweede vrije trainingssessie bij Viaplay op de lastige vrijdag die de Oostenrijkse renstal vandaag kende. Tijdens de eerste vrije training viel Max Verstappen stil door een probleem met de versnellingsbak. De tweede training kon hij wel uitrijden, maar de snelste tijd reed hij niet. Ook Pérez kon niet aan de tijden van de top drie komen. Horner hoopt dat ze het momentum kunnen houden na het dominante weekend in België.

Eerder vandaag werden de beelden uitgezonden van een stilvallende Verstappen op het circuit in de duinen. De eerste vrije training verliep niet zonder kleerscheuren voor de regerend wereldkampioen. Uit voorzorg heeft Red Bull de Nederlander direct de auto laten parkeren, om te voorkomen dat de versnellingsbak eventuele verdere schade op zou lopen. Later was dit probleem opgelost en kon Red Bull opgelucht adem halen. De reparatie leverde geen grid straf op. Ondanks dat het probleem was opgelost waren beide coureurs niet de snelsten. 'Ja, hij verloor de drive', trapt Horner af vlak na de tweede vrije training eindigde.

'We hebben de versnellingsbak vervangen, aangezien we met de gehele achterkant van de auto voorzichtig moeten zijn.' In de eerste training reed Verstappen met een oude versnellingsbak, hierdoor konden ze er een nieuwe in zetten zonder straffen te moeten incasseren. 'Max loopt een beetje achter, hij was niet blij met de set-up. We moeten aan de auto werken vanavond om het optimaal af te stellen. We moeten ons blijven focussen en we moeten het momentum houden na Spa. De simulator, waar we veel tijd spenderen, geeft niet altijd het werkelijke beeld weer.'

Horner: 'Er heerst hier een fantastische sfeer'

Ondanks de matige eerste dag van Red Bull op Zandvoort is Horner te spreken over de sfeer op het circuit. 'Er heerst hier een fantastische sfeer', zegt de Brit. 'Met een geweldig publiek en het support voor Max is fantastisch', vervolgt hij. Horner erkent dat er op het thuiscircuit van de Nederlander wel meer druk op de ketel staat. Het team helpt Verstappen het hoofd koel te houden. 'We proberen Max te beschermen in de bubbel van het team. Hij staat onder hoge druk, maar hij kan er goed mee omgaan', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws