Update II  | Marko: 'Geen gridstraf voor Verstappen' Max Verstappen
Max Verstappen

Update II | Marko: 'Geen gridstraf voor Verstappen'

Update II  | Marko: 'Geen gridstraf voor Verstappen'

Max Verstappen is stilgevallen tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Nederland. De sessie was een kleine tien minuten onderweg, waarna de Red Bull Racing-auto van de regerend wereldkampioen stilviel op het Circuit Zandvoort.

Doordat de RB18 stilviel op de baan werd er een rode vlag gezwaaid. Over de boordradio zei Verstappen al snel dat er iets fout leek te gaan met de versnellingsbak van zijn auto. Het klonk ook alsof de versnellingen niet meer omhoog of omlaag wilden gaan, vlak voordat de Red Bull-auto de geest gaf.

Voor het stilvallen van de RB18 stond Verstappen op de eerste plek in de eerste vrije training. De Nederlander noteerde een 1:14,714 op de harde banden en stond daarmee voor Daniel Ricciardo en Lando Norris. De sessie was wel pas tien minuten bezig, waardoor de tijden en posities van de coureurs nog niet representatief waren.

Schade RB18 onbekend

Taak aan Red Bull is nu om de schade aan de RB18 te onderzoeken en te kijken of het op tijd opgelost kan worden voor de tweede vrije training. Ook is het nog de vraag of de schade te groot is, wat mogelijk zal leiden tot een wissel van onderdelen. Dat kan Verstappen misschien een straf opleveren.

Update 13.48u(02/09) | Horner: 'We hopen het probleem snel opgelost te hebben voor VT2'

Christian Horner heeft vertelt over het stilvallen van Max Verstappen in het begin van VT1. 'We verloren de auto terwijl Verstappen de versnelling van de vierde naar de vijfde schakelde. We moeten de auto terugkrijgen om dat probleem te begrijpen. Hopelijk krijgen we het snel opgelost voor VT2.'

Ook ging de Red Bull Racing-teambaas nog even in op Mercedes. 'Ik verwacht dat Mercedes dichterbij zal zitten. Het is een kort circuit met korte bochten, wat hun kracht ten goede komt en we denken dat ze dit weekend competitief zullen zijn.'

Update II 14.52(02/09) | Marko: 'Geen gridstraf voor Verstappen'

Volgens Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko zal Max Verstappen geen gridstraf ontvangen nadat de Nederlander stilviel in VT1. De oorzaak was een probleem met de versnellingsbak. 'Gelukkig hebben we onze voorraad aan versnellingsbakken uitgebreid tijdens het weekend op Spa-Francorchamps. We weten nog niet helemaal wat er gebeurde in VT1, daarvoor zullen we eerst de auto open moeten schroeven. Maar tot een penalty zal het niet komen', aldus de Oostenrijker tegen Motorsport-Magazin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws