Horner trots op recordzege Verstappen: 'Het was een indrukwekkende rit' Formule 1
Formule 1

Horner trots op recordzege Verstappen: 'Het was een indrukwekkende rit'

Horner trots op recordzege Verstappen: 'Het was een indrukwekkende rit'

Christian Horner is onder de indruk van de race die Max Verstappen heeft laten zien. De coureur van Red Bull Racing wist de Grand Prix van Mexico uiteindelijk met overmacht te winnen, ook al leek het team van Mercedes gevaarlijk te zijn door de verschillende strategieën. Ook Sergio Pérez eindigde op het podium. De coureur verreed zijn thuisrace en wist voor het tweede jaar op rij op de derde plek te finishen.

Verstappen wist zijn veertiende zege van het seizoen te boeken, waardoor hij het record voor meeste overwinningen in één seizoen op zijn naam heeft staan. Bij Red Bull is men zeer te spreken over de race van de Nederlander. 'Max heeft het record verbroken met een indrukwekkende rit', vertelt Horner tegenover Viaplay. 'Het was heel erg belangrijk dat hij aan de leiding lag na bocht 1. Als je kijkt naar de race, dan zag je dat Max zijn banden goed managede. Qua strategie hebben we ook de juiste keuzes gemaakt.'

Pérez maakte het allemaal nog mooier voor het team van Red Bull. De Mexicaan kon in zijn thuisland weer vieren dat hij op het podium stond. Aangezien het team van Ferrari een slecht weekend kende, pakt Pérez ook weer de tweede plek in het kampioenschap af van Charles Leclerc. 'Checo had een probleem tijdens de pitstop, maar hij herstelde zich goed door de Ferrari's en George (Russell, red.) te pakken. Het is geweldig om beide coureurs op het podium te zien.'

Horner: 'We gaan er nog vol voor'

Tijdens de podiumceremonie kreeg Verstappen de gelegenheid om zijn race-ingenieur te bedanken. 'Ik stuurde Gianpiero (Lambiase, red.) het podium op. Ik zei tegen Max dat hij hem wat liefde moest geven, want hij doet speciale dingen.' Verstappen kan in de komende twee races zijn record nog wat aanscherpen. 'Er zijn nog twee Grands Prix te gaan en we gaan er vol voor. We willen met beide coureurs in de top-twee eindigen dit seizoen', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws