Verstappen was nooit bang voor Mercedes: 'Ze waren mij toch niet voorbij gekomen' Formule 1
Formule 1

Verstappen was nooit bang voor Mercedes: 'Ze waren mij toch niet voorbij gekomen'

Verstappen was nooit bang voor Mercedes: 'Ze waren mij toch niet voorbij gekomen'

Max Verstappen heeft het record van de meeste overwinningen in een seizoen alleen op zijn naam staan na de winst van de Grand Prix van Mexico. De Nederlander wist Lewis Hamilton de gehele race voor te blijven en wist, mede dankzij goed bandenmanagement, onbedreigd naar de overwinning te rijden. Bang voor de Mercedes was hij eigenlijk sowieso nooit.

Voor de camera bij Viaplay toonde Verstappen zich enorm blij met zijn overwinning in Mexico. 'Het was weer een topresultaat. Bij de start was het heel belangrijk om ervoor te blijven. Toen stonden we natuurlijk op de softs, dus ik dacht wel dat we eerst zouden wegrijden en dat ze daarna weer iets terug zouden komen, en dat gebeurde dan ook', zo had de Nederlander al voorspeld dat Mercedes aan het einde van zijn stint het gat zou verkleinen.

Na zijn pitstop was het vooral zaak om het gat met Hamilton te vergroten. 'Op de mediums had ik al snel een goed gevoel in de auto en dus kon ik het gat groter maken', aldus Verstappen, die denkt dat Mercedes met dezelfde strategie hem ook niet voorbij was gekomen. 'Ik denk dat ze mij nooit voorbij waren gekomen, want je komt er niet zomaar voorbij zonder DRS', zo is hij zelfverzekerd dat de Mercedes nooit echt een bedreiging zou gaan vormen.

Verstappen kan record nog uitbreiden

Met zijn overwinning pakte Verstappen de veertiende van het seizoen, waarmee hij nu alleenhouder is van het record. De Nederlander wil het hier echter niet bij houden, want er zijn nog twee races te gaan om zijn record nog verder aan te scherpen. 'Nog twee kansen natuurlijk dus we gaan er vol voor', aldus de Red Bull-coureur. Mocht hij deze races winnen, heeft hij ook in verhouding met het aantal races de meeste overwinningen in een seizoen gepakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws