Horner verdedigt Pérez: 'Jullie hebben de neiging om hem af te schrijven' Formule 1
Formule 1

Horner verdedigt Pérez: 'Jullie hebben de neiging om hem af te schrijven'

Horner verdedigt Pérez: 'Jullie hebben de neiging om hem af te schrijven'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner verdedigt zijn coureur Sergio Pérez. De Mexicaan heeft nog altijd geen contract voor het volgende Formule 1-seizoen, maar de Britse teambaas geeft Pérez alvast een beetje hoop en schrijft hem nog zeker niet af voor het Red Bull-stoeltje naast Max Verstappen volgend jaar. De man uit Guadalajara doet op dit moment keurig wat hij moet doen, aldus Horner.

Het gaat tijdens het 2024-seizoen tot nu toe een stuk beter met de prestaties van Pérez dan tijdens het 2023-seizoen. De Mexicaan wist in drie van de vier verreden races op P2 te eindigen, achter zijn teamgenoot Verstappen, en bezorgde zo al drie keer een een-twee-resultaat voor Red Bull. Ook tijdens de Grand Prix van China mag hij op de zondag vanaf P2 vertrekken, nadat hij wederom achter zijn teamgenoot kwalificeerde op de zaterdag. Red Bull-teambaas Horner springt daarom nu in de bres voor zijn coureur.

'Jullie hebben de neiging om hem af te schrijven', gaf Horner een kleine sneer naar de media, tegenover Sky Sports. 'Hij (Pérez, red.) doet het geweldig en is met een andere mindset aan het seizoen begonnen. Checo is relaxed, rijdt goed en focust zich niet op zijn teamgenoot. Het is een andere aanpak en ik denk dat we in de eerste vijf races (inclusief de sprintrace in Shanghai, red.) sterke prestaties van hem hebben gezien. Zijn vertrouwen groeit. Hopelijk leidt dat tot nog meer goede resultaten.'

Pérez lijkt beter bestand tegen de druk

Horner benadrukt de belangrijke positie die Pérez momenteel in het Red Bull-team inneemt, en vindt dat de Mexicaan tot nu toe goed met de druk omgaat om zijn toekomst in de Formule 1 veilig te stellen. 'Hij is een belangrijk onderdeel van het team en het gaat om samenwerken', aldus de Britse teambaas. 'Hij heeft geweldige ingenieurs om zich heen, voelt zich comfortabel én heeft geen contract voor volgend jaar. Checo rijdt voor zijn toekomst en reageert geweldig op de druk. Sommige coureurs reageren goed op druk, anderen niet. Checo heeft wat dingen veranderd en rijdt goed.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws