Norris maakt zich zorgen over 'saaie' races: 'Enige spannende races zijn die waar Max niet in zit' Formule 1
Formule 1

Norris maakt zich zorgen over 'saaie' races: 'Enige spannende races zijn die waar Max niet in zit'

Norris maakt zich zorgen over 'saaie' races: 'Enige spannende races zijn die waar Max niet in zit'

Lando Norris maakt zich zorgen of de Formule 1-sport niet saai wordt voor fans, vanwege de aanhoudende dominantie van Max Verstappen. De Nederlander pakte in China zijn vijfde polepositie op rij in 2024, en wist al bij drie van de vier verreden races dit jaar als eerste over de finishlijn te rijden. Norris is daarom bang dat de races tegenwoordig veel minder leuk zijn voor fans om naar te kijken.

De McLaren-coureur gaf eerder dit jaar al tegenover het Britse The Mirror aan dat het 2024-seizoen niet zo spannend is als het zou kunnen zijn, vanwege de aanhoudende dominantie van Verstappen. Norris prees echter de prestaties van zijn Nederlandse collega, en vond dat Verstappen zijn overwinningen gewoon verdiende. Nadat Verstappen op het Shanghai International Circuit zaterdag zijn vijfde polepositie van het seizoen behaalde, werd Norris weer de vraag gesteld hoe hij tegen de aanhoudende dominantie van de drievoudig wereldkampioen aankijkt.

Norris geeft nu toe dat hij zich zorgen maakt dat Verstappens beheersing van de sport de fans niet zou aanspreken. 'We zien meer dominantie dan ooit, dus het wordt nooit leuk om naar te kijken en de enige spannende races zijn die waar Max niet in zit', zei Norris, aldus The Guardian. 'Als je ziet dat dezelfde coureur elke keer wint zonder gevecht, dan begint het natuurlijk te vervelen en dat is duidelijk.' Ondanks zijn kritiek is Norris nog wel lovend over het talent en de rijkunsten van Verstappen. 'Je hebt een van de beste coureurs ooit in de Formule 1, in een van de meest dominante auto's en het is een combinatie die dodelijk is', vertelt de jonge Brit.

Hamiltons problemen blijven aanhouden

Waar Verstappen de ene na de andere polepositie achter elkaar lijkt te rijgen, kan Mercedes alleen maar dromen van het succes van Verstappen. Hamilton wist tijdens de kwalificatie op zaterdag niet hoger te komen dan P18, nadat de Brit bij de sprintkwalificatie nog naar P2 wist te rijden. Zijn sprintkwalificatie bestempelde Hamilton nog als zijn 'beste resultaat in lange tijd', maar in de kwalificatie betreurde hij een fout toen hij vast kwam te zitten bij de hairpin.

Mercedes worstelt nog altijd met de onstuimige W15, en Hamilton gaf toe dat zijn team nog altijd aan het experimenteren is. 'Achttiende is behoorlijk slecht', was Hamilton duidelijk na de kwalificatie op het Shanghai International Circuit. 'Toen ik de afstelling veranderde, had ik zoiets van: slechter kan de auto toch niet worden, maar dat gebeurde toen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws