Horner vindt het allemaal maar wat overdreven: 'Het is niet alsof de auto opeens slecht is' Formule 1
Formule 1

Horner vindt het allemaal maar wat overdreven: 'Het is niet alsof de auto opeens slecht is'

Horner vindt het allemaal maar wat overdreven: 'Het is niet alsof de auto opeens slecht is'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner ziet dat de concurrentie enorme stappen heeft gezet en dat dit moment in het kampioenschap wel eens heel belangrijk kan zijn. Hoe dan ook is het seizoen nog lang, maar het is aan het begin van het jaar altijd cruciaal om veel punten te pakken. Betreffende het kampioenschap was Monaco geen ideaal weekend voor de Oostenrijkse renstal.

Het raceweekend in Monaco onderstreepte nogmaals dat de concurrentie, en dan met name McLaren en Ferrari, grote stappen hebben gezet gedurende de winter en ook tijdens het eerste gedeelte van het 2024-seizoen. Het gat tussen hen en Red Bull is niet meer zo overweldigend groot, en dat werd vooral in Miami, Imola en Monaco duidelijk. Na acht races zijn er inmiddels al vier verschillende winnaars, en dat was vorig jaar bijna ondenkbaar. 'Ik denk dat McLaren een enorme stap heeft gezet en dat Ferrari heel subtiel dichterbij kwam', stelt Horner in gesprek met de internationale media.

'Dus we moeten het de komende twee à drie raceweekenden even aankijken. We komen in een cruciale fase van het kampioenschap terecht', gaat de Brit verder. 'We moeten ons focussen op Montreal, Barcelona, Spielberg en Silverstone en zien hoe het ons daar afgaat. Het is tenslotte een marathon, geen sprint. We hadden verwacht dat het in Monaco lastig zou worden. De kwalificatie was dan ook erg moeilijk, en dat bepaalt helaas waar je staat in de race.' Max Verstappen eindigde de kwalificatie als zesde, Sergio Pérez kwam Q1 niet uit en ving de race aan als zestiende. Zijn race duurde op zondag slechts een paar honderd meter, hij crashte met de Haas-coureurs.

Komende circuits moeten RB20 beter liggen

Red Bull heeft tot nu toe ook geen hoge verwachtingen van het raceweekend in Canada. Daar spelen de kerbs en hobbels ook een hoofdrol. Daarna zet het Europese seizoen zich weer voort in Barcelona, en die wat meer traditionele circuits passen vermoedelijk beter bij de karakteristieken van de bolide. 'Niets is vanzelfsprekend voor ons, maar ik denk dat die circuits beter passen bij de sterke punten van de auto. Die auto heeft nu al vijf races gewonnen, een P2 gepakt in Miami en twee sprintraces gewonnen', benadrukt Horner. 'Dus het is niet zo dat de auto opeens een slechte auto is geworden. Het is gewoon zo dat die sterke punten in Monaco niet naar boven kwamen, de zwakke punten juist wel. We moeten dus begrijpen wat die zwakke punten zijn en hoe we ze kunnen aanpakken.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws