Oud-coureur maakt zich zorgen: 'Red Bull loopt het risico halverwege het seizoen te verdwijnen' Opinie
Opinie

Oud-coureur maakt zich zorgen: 'Red Bull loopt het risico halverwege het seizoen te verdwijnen'

Oud-coureur maakt zich zorgen: 'Red Bull loopt het risico halverwege het seizoen te verdwijnen'

Ralf Schumacher denkt dat Red Bull Racing snel de problemen met de bolide op moet lossen als ze haar stercoureur niet wil verliezen. De Duitser denkt dat het moment waarop de auto niet meer zo perfect werkt als eerder in het seizoen, op een gigantisch slecht moment komt. Hij denkt dat het gevolgen kan hebben voor de relatie met de Verstappens en de competitiviteit van Red Bull later in het jaar.

Verstappen verklaarde in Monaco dat het probleem met de hobbels en de kerbs al sinds 2022 aanwezig is, maar dat het probleem nu pas echt zichtbaar is, nu de concurrentie inloopt. Volgens Schumacher is het een groot probleem, vooral als ze het niet op kunnen lossen. Nu spelen de kerbs op een aantal circuits een grote rol, waaronder Monaco en Montreal. Het lijkt erop dat Red Bull een zware taak te wachten staat in Canada. 'De Red Bull is moeilijk te besturen zonder de Max-factor. Ik denk ook niet dat ze hadden gewonnen in Imola zonder hem', stelt Schumacher in een interview met Formel1.de.

'Nu moet Waché bewijzen dat hij hetzelfde kan als Newey. Ik denk dat de auto, theoretisch gezien, geweldig werkt, maar hij gaat niet meer goed over de kerbs, en ik denk dat dat een probleem is, een groot probleem zelfs', gaat de Duitser verder. 'En als ze het niet onder controle krijgen, dan zal Max ook degene zijn die de trekker overhaalt.' Wat hij daarmee bedoelt, legt hij niet uit, maar het kan te maken hebben met een overstap naar een ander team. Schumacher wijst echter wel naar de band die Verstappen heeft met Red Bull-topadviseur Helmut Marko.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Oud-coureur maakt zich zorgen: 'Als ze dat niet oplossen, haalt Verstappen de trekker over'
Verstappen kende geen lekker weekend in Monaco, maar in Canada is het een nieuwe ronde met nieuwe kansen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

'De dingen zijn een beetje veranderd bij Red Bull. Ook de positie van Dr. Marko is veranderd. Hij heeft een sterke band met Max, en ik denk dat ze alles samen hebben', gaat de oud-coureur verder. 'Max kreeg van hem dé kans, en hij geeft er momenteel veel voor terug. Helmut en Toto lijken elkaar echter ook beter te begrijpen. Wat Toto betreft, zijn reactie of Mintzlaff (Red Bull-CEO, red.) was erg scherp, denk ik', is Schumacher van mening, die verwijst naar het interview van de Red Bull-CEO bij BILD aan het begin van de maand. 'Daar was ik wel verbaasd over.'

'Jos Verstappen en Horner, die relatie is niet meer zo goed'

Schumacher denkt in ieder geval dat het niet meer zo is als vroeger bij Red Bull. De zaak betreffende teambaas Christian Horner aan het begin van het seizoen heeft veel dingen veranderd. 'Het hele concept is veranderd. Red Bull is veranderd. Er is een bestuur, zoals bij elk groot bedrijf, en de beslissingen worden samen genomen. Helmut is erbij betrokken, maar ik denk niet dat het is zoals het vroeger was, toen Helmut en Didi (Mateschitz, red.) de beslissingen alleen namen', gaat Schumacher verder. 'Ik weet momenteel niet wat allemaal voorbij is, maar wat niet voorbij is, is de onrust. Horner kan doen wat hij wil in zijn privéleven, maar dat heeft ook geleid tot een aardbeving in het team.'

Daarmee doelt de broer van Michael Schumacher op het vertrek van Adrian Newey. 'Jos Verstappen en Horner, die relatie is niet meer zo goed. Dat zijn allemaal factoren die nog steeds een rol spelen. Dit moment, waarop de auto niet perfect werk, komt dan ook op een ondenkbaar slecht moment. Het is allemaal goed en wel als je wint, maar nu zijn er ook andere sleutelfiguren die naar verluidt het team willen verlaten, zoals Jonathan Wheatley. Red Bull loopt echt een groot risico om halverwege het seizoen te verdwijnen. Ik dacht dat het 2026 zou worden, maar ze hebben het dit jaar al moeilijk', sluit Schumacher af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws