Horner ziet blijvend voordeel voor Verstappen na motorwissels bij beide titelkandidaten Formule 1
Formule 1

Horner ziet blijvend voordeel voor Verstappen na motorwissels bij beide titelkandidaten

Horner ziet blijvend voordeel voor Verstappen na motorwissels bij beide titelkandidaten

Christian Horner is tevreden met hoe Red Bull Racing en Honda de motorwissel van Max Verstappen aangepakt hebben. Waar Mercedes slechts één onderdeel wisselde, besloot Red Bull het gehele pakket bij de Nederlander te vervangen. Daarmee denkt de Red Bull-teambaas een blijvend voordeel te hebben ten opzichte van de Duitse concurrenten, ook nu Lewis Hamilton aantreedt met een verse ICE.

Horner kreeg op Istanbul Park hoogte van de gridstraf van Hamilton. Mercedes besloot om elke de verbrandingsmotor te wisselen, wat de zevenvoudig wereldkampioen op een gridstraf van tien plekken komt te staan. Zo 'bespaart' Mercedes dus eigenlijk op de gridstraf, maar vervangen ze niet alle onderdelen van de Mercedes-motor. De energie terugwinsystemen, zoals de MGU-H en MGU-K zijn kennelijk houdbaar genoeg om het tot het einde van het jaar te redden.

Horner: 'Wij hebben de batterij, MGU-H en MGU-K ook nog eens verwisseld, terwijl Hamilton alleen een nieuwe verbrandingsmotor geïnstalleerd heeft. Dat maakt zijn gridstraf minder zwaar, maar de druk op die andere onderdelen neemt tegen het einde van het jaar wel toe.' Wel had Mercedes natuurlijk nooit die andere onderdelen laten zitten als ze er niet voldoende vertrouwen in hadden dat het met de betrouwbaarheid goed zat.

Beperkte onderdelen voor F1-grid

Red Bull pakte met Sergio Perez al eens eerder een vierde set van onderdelen, wat betekent dat nu beide Red Bull-coureurs niet aan het motorreglement voldaan hebben. Ook Valtteri Bottas is het niet gelukt om de toegestane hoeveelheid onderdelen te gebruiken. Voor Horner is het duidelijk: 'Het is niemand gelukt. Laten we hopen dat wij aan vier van elk onderdeel voldoende hebben.' Alle teams hebben moeite met de beperkte hoeveelheid onderdelen.

'Het heeft verder geen invloed op ons, maar het laat wel zien dat het seizoen eigenlijk nauwelijks uit te rijden is met de toegestane hoeveelheid motoronderdelen', concludeert hij bij Sky Sports F1. Wel kent natuurlijk elk team exact dezelfde restrictie. Tegen het einde van het jaar zijn er nog enkele heren, zoals bijvoorbeeld Daniel Ricciardo, waarvan verwacht wordt dat ze nog een gridstraf moeten incasseren.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws