Horner ziet Pérez geen wereldkampioen worden met Verstappen als teamgenoot: 'Max over heel seizoen de te kloppen man' Formule 1
Formule 1

Horner ziet Pérez geen wereldkampioen worden met Verstappen als teamgenoot: 'Max over heel seizoen de te kloppen man'

Horner ziet Pérez geen wereldkampioen worden met Verstappen als teamgenoot: 'Max over heel seizoen de te kloppen man'

Volgens Christian Horner hoeft Sergio Pérez zich geen illusies te maken over een mogelijke wereldtitel in de Formule 1 zolang hij Max Verstappen als teamgenoot heeft. De teambaas van Red Bull Racing vindt dat de Mexicaan uitstekend werk verricht bij het Oostenrijkse team, maar Verstappen verslaan over een volledig seizoen is volgens de Brit wat te hoog gegrepen voor Pérez.

Verstappen heeft een ongekend seizoen achter de rug met maar liefst vijftien zeges, iets wat geen enkele coureur ooit is gelukt. Horner concludeert dat Pérez een belangrijke rol heeft gespeeld in het behalen van de constructeurstitel, maar hij ziet de Mexicaan niet zomaar Verstappen verslaan voor de wereldtitel bij de coureurs. 'Ik denk dat in de vorm waarin Max (Verstappen, red.) verkeert dat hij over een volledig seizoen de te kloppen man is', vertelt hij in een YouTube-video van Auto, Motor und Sport.

Dat Horner de viervoudig Grand Prix-winnaar niet van Verstappen ziet winnen, betekent overigens niet dat hij vindt dat Pérez daar niet niet in moet geloven en voor moet gaan. 'Checo (Pérez, red.) moet daar wel naar streven, want waarom doe je anders mee? Maar in werkelijkheid denk ik dat Max de meest waarschijnlijke kandidaat is om een gooi te doen naar de wereldtitel. Checo is overigens wel in staat om in de buurt te komen', denkt hij.

Horner weet niet of Red Bull beste rijderspaar heeft

Als hem gevraagd wordt of Red Bull over het beste rijdersduo beschikt, antwoordt Horner ietwat terughoudend. De Brit denkt dat de concurrentie ook over uitstekende coureurs beschikt. 'We hebben hele goede coureurs, maar als je naar Mercedes en Ferrari kijkt, dan zie je dat zij ook erg sterke rijders hebben. Ik denk dat de topteams allemaal over fantastische coureurs beschikken. Het gaat erom hoe we als collectief opereren', sluit Horner af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws