Horner benieuwd of Williams en Mercedes 'filosofie en waarden gaan delen in de toekomst' Formule 1
Formule 1

Horner benieuwd of Williams en Mercedes 'filosofie en waarden gaan delen in de toekomst'

Horner benieuwd of Williams en Mercedes 'filosofie en waarden gaan delen in de toekomst'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is nieuwsgierig naar de relatie tussen Mercedes en Williams nu Mercedes-topman James Vowles aan het roer is bij de Britse renstal. Horner is vooral benieuwd hoe de relatie tussen de twee teams zich gaat vormen. Mercedes en Williams zijn immers nog steeds met elkaar verbonden vanwege de Mercedes-motoren, maar nu ook doordat Toto Wolff en Vowles elkaar zeer goed kennen.

Op 13 januari werd aangekondigd dat Vowles ging verhuizen naar Williams en daar zijn nieuwe rol als teambaas ging oppakken. Wolff stak direct de loftrompet voor zijn voormalige collega, aangezien de twee lang met elkaar hebben samengewerkt. Vowles was voorheen immers de hoofdstrateeg van de Duitse renstal. Gezien de overstap naar Williams werd er gespeculeerd dat het voor een betere relatie kon zorgen tussen de twee teams.

Toen Horner werd gevraagd door Autosport of Williams een potentieel Mercedes-B-team kon worden, gaf de Brit aan dat het interessant zou zijn of Williams en Mercedes dezelfde opvattingen en filosofie gaan delen in de toekomst. 'Ik ken James Vowles niet erg goed, maar hij is overduidelijk een zeer capabele man', denkt Horner. 'Williams heeft eigen ambities. Maar het gaat natuurlijk interessant zijn om te zien of er ook een hechtere samenwerking gaat komen tussen de twee teams bij de aankomende F1-commissievergaderingen en andere interacties met de houder van commerciële rechten.'

Red Bull met Horner één van de meest stabiele teams op de grid

Door de jaren heen zijn aardig wat teams veranderd van teambaas, maar Horner is nog steeds een vast gezicht bij de Oostenrijkse renstal. Horner benoemd die stabiele factor als een van de meest positieve dingen. 'Ik heb altijd geloofd in stabiliteit', vervolgt de 49-jarige. 'En ik denk dat we bij Red Bull ontzettend veel stabiliteit hebben. De medewerkers zijn tevreden met de omstandigheden waarin ze werken, de cultuur die we hebben, en de manier waarop we voor de medewerkers zorgen. Ik denk dat dat een onderdeel is van onze cultuur.'

De stabiliteit van de Red Bull-cultuur zorgt dat ervoor dat mensen precies weten wat hun rol is en dat brengt zelfverzekerdheid en verantwoordelijkheid met zich mee. Horner werd kort gelinkt aan Ferrari na het vertrek van Mattia Binotto, maar als het aan Horner ligt, gaat hij nog lang niet weg bij Red Bull. 'Ik ben bij Red Bull sinds het begin van 2005. Ik voel me verantwoordelijk en ik voel een verbintenis met het team. Het is altijd vleiend om geassocieerd te worden met andere rollen of posities, maar natuurlijk ligt mijn toewijding en hart bij Red Bull en de mensen die ik vertegenwoordig', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws