Pérez wil ook na 2024 door: 'Ik wil er heel graag onderdeel van zijn' Formule 1
Formule 1

Pérez wil ook na 2024 door: 'Ik wil er heel graag onderdeel van zijn'

Pérez wil ook na 2024 door: 'Ik wil er heel graag onderdeel van zijn'

Als het aan Sergio Pérez ligt, gaat hij ook na 2024 door bij Red Bull Racing. De 33-jarige Mexicaan zou graag onderdeel willen zijn van het nieuwe pad dat de Oostenrijkse renstal vanaf 2026 gaat bewandelen met Ford. Van e bomvolle kalender is de coureur met startnummer elf echter niet zo gecharmeerd, maar het lijkt hem op dit moment niet te weerhouden. In 2026 wordt Pérez ook 36, al denkt hij daar nog niet aan.

Pérez stapte in 2021 in bij Red Bull en heeft sindsdien de zetel naast tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen nog steeds in handen, iets wat zijn voorgangers iets minder goed afging. Na het vertrek van Daniel Ricciardo aan het einde van 2018 reed Pierre Gasly een tijdje bij de Oostenrijkse formatie, maar de plek van de Fransman werd gauw overgenomen door Alexander Albon. Na Albon mocht Pérez een poging doen, en inmiddels gaat de Mexicaan zijn derde seizoen in. Dat smaakt wel naar meer. Op de vraag van de Spaanse tak van Motorsport.com of Pérez na 2024 wil verlengen, weet hij dan ook wel een antwoord.

'Er is op dit moment nog zoveel tijd te gaan dat ik er niet over nadenk', begint de 33-jarige. 'Als je het nu aan mij vraagt, ja, ik wil doorgaan in deze sport tot ver na 2024, maar het is een lange tijd, het zijn veel jaren. Dus ik wil afwachten wat er gebeurt', besluit Pérez. 'Hoewel het wel erg spannend is (met Ford, red.) en ik er graag deel van uitmaak.' Het aankomende Formule 1-seizoen wordt het veertiende opeenvolgende seizoen voor de coureur uit Guadalajara. Pérez neemt drie overwinningen bij Red Bull en één overwinning bij het toenmalige Racing Point mee naar het seizoen van 2023.

Alle pijlen gericht op Bahrein

Terwijl Pérez dus nog niet helemaal zeker weet hoe hij zijn carrière voor zich ziet over een jaar, weet hij zeker wel wat het doel is voor de aankomende maand. Vanaf 25 februari gaat het gedeeltelijk weer los, dan begint de wintertest in Bahrein, waarna in het eerste weekend van maart het seizoen officieel start. 'Ik wil het potentieel van de auto maximaliseren en elk weekend voor de overwinning vechten', is Pérez stellig. 'Ik werk heel hard om dat te bereiken en dat is mijn belangrijkste doel.'

Pérez liet na afloop van het 2022-seizoen al weten dat hij er in 2023 helemaal voor wil gaan. Hij sloot zijn tweede seizoen bij de Oostenrijkse renstal af als derde in het kampioenschap en hij droeg zo zijn steentje bij aan het constructeurskampioenschap voor het team. In 2022 behaalde de Mexicaan het beste resultaat in zijn carrière, met de P3 in het klassement, twee zeges, en elf podiums. Het lijkt erop dat de 33-jarige zichzelf in 2023 wil gaan overtreffen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws