Isola heeft geleerd van Turkije: 'We hebben gekozen voor een zachtere bandenset' Formule 1
Formule 1

Isola heeft geleerd van Turkije: 'We hebben gekozen voor een zachtere bandenset'

Isola heeft geleerd van Turkije: 'We hebben gekozen voor een zachtere bandenset'

Mario Isola heeft naar eigen zeggen veel geleerd van de Grand Prix van Turkije vorig seizoen. De coureurs hadden toen weinig grip op de Pirelli-banden in combinatie met nieuw asfalt. De promotor heeft er inmiddels voor gezorgd dat het gripniveau beter moet zijn dan een jaar geleden. Ook bij de Italiaanse bandenfabrikant nemen ze maatregelen doormiddel van een zachtere bandenset.

'Turkije was een van de meest dramatische en onvoorspelbare races van vorig seizoen, vooral door een zeer gladde baan als gevolg van weinig grip van het nieuwe asfalt', trapt Isola zijn vooruitblik af in een persbericht van Pirelli. 'De gladheid van het circuit, nog verergerd door de regen, verraste veel mensen en daarom hebben we dit jaar voor een zachtere bandenset gekozen.'

'Hogere slijtageniveaus dan vorig jaar'

Maar dat is niet de enige reden, zo legt Isola uit: 'Ook omdat de race meer dan een maand vroeger plaatsvindt, wat voor hogere temperaturen zou moeten zorgen. Na onze bandennominatie heeft het circuit een hogedrukwaterreiniging ondergaan, wat zou moeten leiden tot een grotere ruwheid en meer grip, dus bestaat ook de mogelijkheid dat we met zachtere compounds te maken zullen krijgen met hogere slijtageniveaus dan vorig jaar.'

'Daar komen we pas achter als we er zijn, dus het werk dat in de vrije training is gedaan, zal zeer nuttig zijn', vervolgt Isola zijn verhaal. 'Omdat vorig jaar alles nog zo nieuw was, hebben we de conservatieve optie genomen om met de hardste banden te komen. Door dit weekend een stapje zachter te gaan, krijgen we waarschijnlijk ook de mogelijkheid om een paar verschillende strategieën te kiezen', sluit Isola af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws