Surer: 'Verstappen zou zonder zijn twee ongevallen duidelijk voor staan op Hamilton' Formule 1
Formule 1

Surer: 'Verstappen zou zonder zijn twee ongevallen duidelijk voor staan op Hamilton'

Surer: 'Verstappen zou zonder zijn twee ongevallen duidelijk voor staan op Hamilton'

Marc Surer, voormalig Formule 1-coureur, sluit niet uit dat Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar vaker zullen raken in de komende races. In Silverstone was het Hamilton die Verstappen van de baan tikte, maar in Monza was het de Nederlander die bovenop de auto van de Brit terecht kwam. Daarmee is de kous nog lang niet afgedaan, denkt Surer.

'Je kunt niet zeggen wie op dit moment de favoriet is', begint Surer bij het programma AvD Motor & Sport Magazin van het Duitse Sport1. 'Voor Silverstone leek het erop dat Red Bull Racing de snellere auto had. Maar inmiddels heeft Mercedes een inhaalslag gemaakt, het is nog maar een kwestie van honderdsten van een seconde tussen deze twee raceteams.'

'Daarvoor trok Hamilton zich altijd terug'

Het is dus zo goed als onvermijdelijk dat de twee coureurs opnieuw elkaar tegen zullen komen met gelijkwaardige auto's, ziet ook Surer. 'Het crashpotentieel blijft. Daarvoor trok Hamilton zich altijd terug. Nu weet hij dat hij zal verliezen als hij zich terugtrekt', doelt Surer op het feit dat Verstappen en Hamilton verwikkeld zitten in een intens gevecht om het wereldkampioenschap.

'De psychologische component spreekt in het voordeel van Verstappen als wereldkampioen, omdat de Nederlander weet dat hij zonder twee ongevallen eigenlijk duidelijk voor zou staan', vervolgt Surer. 'Aan de andere kant denk ik dat het voor Hamilton makkelijker is, omdat de Brit al zo vaak wereldkampioen is geweest. Verstappen moet koel blijven als hij wereldkampioen wil worden. Hamilton is koel. Dat maakt een meester', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws