Jos Verstappen baalt van marshals in Qatar: 'Wij zijn daar nu de dupe van' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen baalt van marshals in Qatar: 'Wij zijn daar nu de dupe van'

Jos Verstappen baalt van marshals in Qatar: 'Wij zijn daar nu de dupe van'

Jos Verstappen is niet te spreken over de gridstraf die Max Verstappen gekregen heeft in Qatar. De vader van de Formule 1-coureur zag hoe Max zijn tweede plek kwijtraakte aan Pierre Gasly en teruggezet werd naar P7. Het gaat dus uiterst lastig worden voor de Nederlander om Lewis Hamilton te verschalken op Losail International Circuit.

Op de grid liep pitreporter Jack Plooij naar Verstappen sr. toe. Hij confronteerde de oud Arrows-coureur met enkele pittige uitspraken die hij van de week deed bij De Telegraaf. 'Ik zeg alleen maar dingen die reflecteren hoe ik het zie', zo reageert hij op de eerste vraag van Ziggo Sport. Het duurt niet lang voordat hij zijn pijlen op de marshals richt.

Verstappen sr.: 'Wij zijn daar de dupe van'

Er werd volgens Jos per ongeluk een extra gele vlag gezwaaid in de derde sector in Qatar. Nadat Gasly stilviel, was er immers eerst sprake van een enkele gele vlag. 'Ze hebben die gele vlaggen zo snel mogelijk weggedaan', weet Jos. 'Er was één marshal die met een tweede vlag ging zwaaien, terwijl het gevaar hetzelfde bleef. Wij zijn daar de dupe van. We gaan kijken hoe ver we komen.'

Verstappen sr. is duidelijk ontevreden met de gang van zaken in de F1 van het huidige weekend. 'Kansen zijn er altijd, maar het is natuurlijk beter als je vooraan staat', stelt Jos hoopvol. 'Het wordt sowieso moeilijk om Hamilton te verslaan, dus we moeten maar gewoon voor die tweede plek gaan.' De Mercedes-coureur verwacht hij sowieso niet te verschalken, maar misschien dat damage control nog mogelijk is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws