'Kaartverkoop voor Grand Prix van Japan uitgesteld, evenement op randje annulering' Formule 1
Formule 1

'Kaartverkoop voor Grand Prix van Japan uitgesteld, evenement op randje annulering'

'Kaartverkoop voor Grand Prix van Japan uitgesteld, evenement op randje annulering'

De organisatie van de Grand Prix van Japan heeft de kaartverkoop voor het evenement uitgesteld. Dat meldt de Braziliaanse tak van Motorsport.com. Er gingen al langere tijd geruchten rond dat de wedstrijd, vooralsnog ingepland voor zondag 10 oktober, niet door zou gaan door de coronacrisis in het land. Door het uitstellen van de kaartverkoop worden dergelijke geruchten nogmaals aangewakkerd.

Als de Grand Prix van Japan zou worden afgelast, dan zou het niet het eerste motorsportevenement zijn dat niet door zou gaan. Eerder maakte de MotoGP al bekend dat hun ronde van het kampioenschap op het circuit van Motegi niet doorgaat. Ook het WEC (World Endurance Championship, red.) laat de 6 uur van Fuji op de gelijknamige baan niet doorgaan.

De Formule 1-race op het circuit van Suzuka zal mogelijk volgen in het rijtje met annuleringen van sportevenementen in het Aziatische land. Desondanks zijn de Olympische Spelen wél al in volle gang, maar ook in het Olympisch Dorp in Tokio vinden er met regelmaat nieuwe besmettingen met het coronavirus plaats. De stad zelf registreerde op woensdag 28 juli een nieuw record aan gevallen met 3177 positieve testuitslagen.

Annulering GP Japan levert extra rustweekend op voor coureurs

Wanneer de Grand Prix van Japan niet doorgaat, zal het weekend van 10 oktober een extra rustmoment vormen voor de coureurs. Anders zouden zij een drieluik houden in Rusland, Turkije en uiteindelijk Japan. De Grand Prix van Turkije, die Singapore vervangt op de kalender, zal dan de laatste race zijn voor twee weekenden rust voor de coureurs tot en met de Grand Prix van de Verenigde Staten op 24 oktober.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws