Klien over titelstrijd: 'Media blazen strijd tussen Verstappen en Hamilton te veel op' Formule 1
Formule 1

Klien over titelstrijd: 'Media blazen strijd tussen Verstappen en Hamilton te veel op'

Klien over titelstrijd: 'Media blazen strijd tussen Verstappen en Hamilton te veel op'

Het verschil in het wereldkampioenschap tussen de twee titelkandidaten Lewis Hamilton en Max Verstappen is miniem. Slechts twee punten scheiden beide coureurs. Christian Klien, oud F1-coureur, weet dan ook dat er geen enkel punt meer verspeeld mag worden. Met de Grand Prix van Turkije staat komend weekend de volgende race op het programma. De baan lijkt Red Bull-territorium te zijn, maar volgens Klien gaat vooral de vorm van de dag beslissend zijn in de strijd om de overwinning.

'Ze kunnen zich nu absoluut geen uitvalbeurten meer permitteren. Verstappen heeft het grote voordeel dat hij zijn motorwissel al achter zich heeft. Voor Hamilton wordt dat nog een flinke kluif', aldus Klien bij het Oostenrijkse Servus TV. Het Turkse circuit van aankomend weekend lijkt Verstappen in zijn Red Bull beter te liggen, vanwege de karakteristieken van de baan. 'Het is een snel en vloeiend circuit met veel bochten. Daarnaast heeft Verstappen ook een upgrade gekregen met zijn nieuwe krachtbron. Toch denk ik dat het vooral de vorm van de dag is, die de doorslag zal geven.'

Het duel tussen de twee titelkandidaten staat al het hele jaar op scherp, maar dat is alleen maar goed voor de sport, zo denkt Klien. 'De teams strijden zowel op als naast de baan enorm hard. Deze situatie is geweldig voor de sport, dat zeker.' De verhitte strijd had al tot tweemaal toe een crash tot gevolg en dat werd in de media groots uitgemeten. 'Maar voor Verstappen is dit niet erg, hij laat dit allemaal van zich afglijden.' Dat er hard wordt geracet, hoort erbij volgens de oud F1-coureur. 'In andere raceklassen zie je voortdurend zulke agressieve duels, daar zegt nooit iemand iets van.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws