Krack hoopt Alonso nog lang te behouden: 'Hij is de meest gemotiveerde man op de grid' Formule 1
Formule 1

Krack hoopt Alonso nog lang te behouden: 'Hij is de meest gemotiveerde man op de grid'

Krack hoopt Alonso nog lang te behouden: 'Hij is de meest gemotiveerde man op de grid'

Toen Fernando Alonso bekend maakte de overstap naar Aston Martin te gaan maken, werd de Spanjaard nogal raar aangekeken. Alpine, zijn oude werkgever, presteerde op dat moment namelijk nog een stuk beter dan Aston Martin. De start van het huidige seizoen was echter zo sterk, dat niemand meer raar opkijkt van de overstap. Sterker nog, men spreekt zelfs over een droomhuwelijk en daar sluit Aston Martin-teambaas Mike Krack zich bij aan.

Alonso kent een geweldige start van het seizoen en pakte reeds vijf podiums. De oudste coureur van de grid maakt steeds weer opnieuw een hongerige indruk en weet het maximale uit de AMR23 te persen, iedere keer weer opnieuw. Mike Krack is dan ook erg tevreden met de ervaren rot achter het stuur, die onveranderd gemotiveerd is. 'Ik denk dat zijn honger naar succes, zijn drive en motivatie zijn grootste sterktepunten zijn. Hij wil gewoon iedere race winnen en geeft altijd het maximale.'

Van beide kanten gaat een enorme tevredenheid uit en zo hopen Alonso en Aston Martin de samenwerking nog lang voort te zetten. 'Hij heeft ooit gezegd dat hij graag nog een paar jaar doorgaat. Daar zouden wij ook heel erg blij mee zijn', aldus de teambaas tegenover de officiƫle website der Formule 1. Na de eerste podiumplekken hoopt de succescombinatie binnenkort voor overwinningen te gaan, al is het moeilijk in te schatten wanneer dat echt mogelijk zal zijn. Red Bull Racing is een klasse apart op dit moment en de andere teams zitten natuurlijk ook niet stil, zo benadrukt Krack.

'Het is zo een relatieve competitie'

Een stap vooruit qua ontwikkeling, betekent niet automatisch een stap vooruit qua competitiviteit. 'De competitie is erg relatief. Veel hangt ook af van de snelheid van anderen, dus het is lastig te voorspellen wanneer we echt kunnen gaan strijden voor overwinningen.' Aan de motivatie zal het in ieder geval niet liggen. 'We nemen het race per race en zullen er altijd alles aan doen om het beste resultaat eruit te persen. Als zich een mogelijkheid voordoet om te winnen, dan zullen wij er staan.' Aan voorspellingen durft de teambaas zich echter niet te wagen. 'Ik ga niet voorspellen wanneer we een race kunnen winnen, dat is niet te doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws