Kubica weet het zeker: 'Dat seizoen had ik wereldkampioen kunnen worden' Formule 1
Formule 1

Kubica weet het zeker: 'Dat seizoen had ik wereldkampioen kunnen worden'

Kubica weet het zeker: 'Dat seizoen had ik wereldkampioen kunnen worden'

Robert Kubica zit het nog altijd dwars dat hij in 2008 geen betere kans kreeg om voor de wereldtitel te gaan. De voormalig Formule 1-coureur beweert dat hij Lewis Hamilton en Felipe Massa had kunnen verslaan als BMW Sauber niet besloot halverwege het jaar te stoppen de auto verder te ontwikkelen.

Dit vertelt de tot op heden nog enige F1-coureur ooit uit Polen in gesprek met GP Racing. 'Ik heb dezelfde mening als twaalf jaar geleden: in 2008 was het onze kans om voor het kampioenschap te vechten. En wel zonder de snelste auto, want we maakten minder fouten dan Ferrari en McLaren. Daardoor gingen we op een zeker moment ook aan de leiding in het klassement', stelt Kubica.

'Dat is racen', vervolgt de man die vorig jaar nog voor Williams reed naast George Russell. 'Niemand domineerde. Op verschillende banen waren Ferrari en McLaren sneller, maar zij hadden regelmatig problemen en maakten ook fouten. Wij presteerden consistent. Het is zonde dat we besloten de ontwikkeling te staken, want dat bleek later de laatste kans die we zouden krijgen in de F1.' BMW vertrok mede door de economische crisis aan het eind van 2009 na een mager seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws