Kvyat zet kanttekening bij topprestatie Hamilton in Rusland: 'Hij zat dicht bij een grote ramp' Formule 1
Formule 1

Kvyat zet kanttekening bij topprestatie Hamilton in Rusland: 'Hij zat dicht bij een grote ramp'

Kvyat zet kanttekening bij topprestatie Hamilton in Rusland: 'Hij zat dicht bij een grote ramp'

Daniil Kvyat denkt dat Lewis Hamilton het in 2021 uitstekend doet, maar dat hij soms goed wegkomt. Zo belandde hij tijdens de kwalificatie in Rusland in de pitmuur, maar beschadigde hij slechts een voorvleugel. Het incident kostte hem uiteindelijk dan ook geen startplekken. Kvyat viel het daarnaast op dat in de regen in Rusland de topcoureurs spoedig boven kwamen drijven.

'We hebben al enkele keren dit jaar gezien hoe hij het verschil kan maken, in zijn tactische beslissingen maar ook op het circuit zelf', ziet de Rus, die inmiddels een rol bekleedt als reservecoureur bij Alpine. 'Als je vastzit achter een McLaren kan je ze niet echt meer inhalen dit jaar', voegt hij daar bij Formula 1 aan toe. Door een matige pitstop van McLaren en een dummy van Mercedes wist Hamilton zich in de race op Sochi Autodrom een weg te banen langs Daniel Ricciardo.

'Hij heeft dan ook enkele briljante keuzes gemaakt en geweldige inhaalacties getoond', moet Kvyat toegeven als hij de prestatie van Hamilton in Rusland analyseert. Wel waarschuwt de voormalig Red Bull Racing-coureur dat het ook in het afgelopen race-weekend niet alleen maar koek en ei was voor de Brit: 'Hij zat natuurlijk ook dicht bij een grote ramp. Dat soort kleine marges bepalen vaak een kampioenschap. Je kan stellen dat hij geluk had, maar tijdens de race maakte hij de juiste beslissing.'

Regen helpt Hamilton, maar ook Verstappen

Over Max Verstappen is Kvyat tevens te spreken. Door de juiste keuze te maken mocht Hamilton de Grand Prix dan wel gewonnen hebben, maar de morele winnaar was ongetwijfeld de vanaf P20 gestarte Nederlander. 'De regen heeft allebei de coureurs een plezier gedaan', stelt hij. 'Ze hebben er allebei optimaal van geprofiteerd. Dit zijn de calls waarmee je veel plekken kan winnen of verliezen. Zij hebben allebei de juiste beslissing genomen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws