Lammers denkt niet dat Red Bull zich zorgen maakt om problemen Verstappen: 'Wat moet de rest dan wel niet' Formule 1
Formule 1

Lammers denkt niet dat Red Bull zich zorgen maakt om problemen Verstappen: 'Wat moet de rest dan wel niet'

Lammers denkt niet dat Red Bull zich zorgen maakt om problemen Verstappen: 'Wat moet de rest dan wel niet'

Jan Lammers denkt dat Red Bull Racing een zorgeloos weekend heeft gekend in Bahrein, ondanks de kleine problemen van Max Verstappen tijdens de race. De voormalig Formule 1-coureur verwacht dat de bolide niet kampte met grote problemen, aangezien de tweevoudig wereldkampioen simpel naar de zege kon rijden. Lammers heeft daarnaast ook lof voor Fernando Alonso, die de laatste plek op het podium pakte. Lammers ziet dat Alonso een specifieke rol begint te bekleden binnen de sport.

Verstappen wist de Grand Prix van Bahrein met overmacht te winnen. Voor Lammers is het dan ook al makkelijk om te voorspellen wie de wereldtitel zal winnen. 'Ja, Max', zegt de voormalig Formule 1-coureur met een lach op zijn gezicht bij de NOS. Lammers weet zelf dat het kampioenschap na één race nog niet beslist is. 'Een fout, een probleem met de strategie of met het materiaal en het kan zo weer op zijn kop liggen. Het zit zo dicht bij elkaar, maar Red Bull heeft wel een stukje afstand.'

Toch was het niet volledig een probleemloze race, want Verstappen had problemen bij het terugschakelen. 'Het leek alsof hij het een beetje moest finetunen. Het kan van alles zijn, maar het was niks bijzonders.' De meeste problemen waren er echter in de vrije trainingen, want Verstappen was niet tevreden over de auto. Lammers denkt niet dat Red Bull zich ook maar op één moment druk heeft gemaakt. 'Als zij zich al druk moeten maken, wat moet de rest dan wel niet. Je moet het nog wel allemaal even doen, maar dat weet het team. Misschien dat straks gaat blijken hoe belangrijk deze zege was.'

Lammers: 'Alonso ontpopt zich als de Zlatan Ibrahimović van de F1'

Ook Alonso wist indruk te maken op Lammers. De Nederlander was vooral onder de indruk van de inhaalactie op Lewis Hamilton. 'Dit was echt een masterclass. Ik weet niet of het meer geluk dan wijsheid was, want hij kon ook nog gebruikmaken van die DRS. Dit was er eentje uit het boekje.' Later in de race haalde hij ook nog landgenoot Carlos Sainz in en zei hij 'Bye, bye' over de boordradio. 'Hij ontpopt zich een beetje als de Zlatan Ibrahimović van de Formule 1', aldus Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws