Alonso voelde zich goed in de auto: 'Had nog wel een uur alleen door kunnen rijden' Formule 1
Formule 1

Alonso voelde zich goed in de auto: 'Had nog wel een uur alleen door kunnen rijden'

Alonso voelde zich goed in de auto: 'Had nog wel een uur alleen door kunnen rijden'

Fernando Alonso heeft erg genoten van zijn gevechten met geweldige coureurs en voelde zich goed in de auto. De tweevoudig wereldkampioen was vroeg in de race in gevecht met George Russell en later ook met Lewis Hamilton. Als kers op de taart wist Alonso ook zijn landgenoot Carlos Sainz te passeren voor P3. Voor zijn gevoel kon hij nog wel een uur alleen doorrijden. Na een lange tijd eindigde de Spanjaard weer op het podium en dat smaakt naar meer. Alonso kijkt alvast uit naar de races in Jeddah en in Melbourne.

De AMR23 was heel competitief op de zondag van het raceweekend in Bahrein. Alonso verloor wat plekken bij de start van de race, maar die kon hij snel terugpakken. De Aston Martin-coureur beleefde intense gevechten met de Mercedes-coureurs en heeft hard geknokt voor zijn podiumplek. 'Ik heb er duidelijk van genoten omdat ik vooraan eindigde!' begint Alonso bij de persconferentie na afloop van de race. 'Dat is altijd hetzelfde in elk gevecht. Maar ja, we zeggen dat het altijd hetzelfde is, maar als je vooraan vecht, met deze geweldige coureurs, grote kampioenen, is het intenser. Er is meer adrenaline als je wiel tegen wiel rijdt', gaat de Spanjaard verder.

'Dus ja, ik wilde geen enkele fout maken of enig contact hebben, want als je P12 bent, verlies je natuurlijk niets, maar vandaag vochten we voor grote dingen', vertelt de 41-jarige. Voorheen kon Aston Martin niet echt meevechten voor podiums, en dat was tijdens de Grand Prix van Bahrein wel zo. 'En dit weekend, hoewel de race erg lang aanvoelde, was de auto erg goed om in te rijden. Ik had nog wel een uur of zoiets door kunnen rijden, gewoon alleen op pad', stelt de coureur uit Oviedo. Ook zijn teamgenoot Lance Stroll kon ondanks de pijn in zijn handen een zeer degelijke prestatie neerzetten. Samen behaalden de Aston Martin-coureurs goede punten en staat het team tweede in het klassement.

Alonso wijst naar grote verschillen tussen Jeddah en Australië

Voor Alonso lijkt alles op dit moment nog te mooi om waar te zijn, maar hij hoopt zeker wel dat wat hij zich voorstelt van de prestaties van Aston Martin een realiteit kan zijn. 'Ik denk dat ik hetzelfde gevoel heb bij het testen, zoiets als, dat het te mooi is om waar te zijn. En je verwacht altijd dat er iets gebeurt, en dan kom je terug in de realiteit. Maar het lijkt allemaal echt', zegt de Spanjaard. 'Laten we eens kijken in Jeddah. Ik ben benieuwd om naar Jeddah en Australië te gaan. Heel verschillende circuits', gaat Alonso verder. 'Ik denk dat we in Bahrein sterk waren in dingen die we misschien niet vinden in Jeddah en Melbourne. Dus als we sterk zijn in de komende races, denk ik dat we een heel goed 2023 zullen hebben.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws