Lawson benoemt verschil Verstappen en Hamilton: 'Zijn kwalificatieronde is daar beste voorbeeld van' Formule 1
Formule 1

Lawson benoemt verschil Verstappen en Hamilton: 'Zijn kwalificatieronde is daar beste voorbeeld van'

Lawson benoemt verschil Verstappen en Hamilton: 'Zijn kwalificatieronde is daar beste voorbeeld van'

Liam Lawson maakt Max Verstappen als de reservecoureur van Red Bull Racing van dichtbij mee en de Nieuw-Zeelander is erg onder de indruk van het hoge niveau dat de regerend wereldkampioen laat zien. Lawson, die vorig jaar bij AlphaTauri zelf ook veel lof oogstte met zijn sterke invalbeurten voor de geblesseerde Daniel Ricciardo, legt uit waarin Verstappen zich onderscheidt van zijn concurrenten.

Op het Jeddah Corniche Circuit sleepte Verstappen afgelopen weekend alweer zijn negende achtereenvolgende overwinning in de wacht en opnieuw was de 26-jarige Nederlander een klasse apart. Lawson heeft vanwege zijn reserverol bij Red Bull en Visa Cash App RB de mogelijkheid om de drievoudig wereldkampioen van dichtbij aan het werk te zien en veel van de Nederlander te kunnen leren.

'Als ik één team kon kiezen om deel van uit te maken, dan zou dat zeker dit team (Red Bull) zijn', zegt Lawson in de Sky Sports-podcast. 'Ik heb in principe toegang tot alle informatie en daardoor weet ik eigenlijk nagenoeg precies hoe hij (Verstappen) het doet, maar ook hoe het team het doet', vertelt de Nieuw-Zeelander, die vervolgens verklaart waar Verstappen echt het verschil maakt. 'Het belangrijkste aspect is het zelfvertrouwen en vooral het vertrouwen wat hij met die auto heeft. Dat is groter dan dat van ieder ander.'

Verschil met Hamilton

Om zijn opmerking over het zelfvertrouwen van Verstappen toe te lichten, maakt Lawson een vergelijking met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. 'Als je bijvoorbeeld naar Lewis kijkt, die duidelijk niet honderd procent tevreden is met de auto, dan kan je je voorstellen dat elke keer dat hij aan een ronde begint, hij niet helemaal zeker weet wat de auto gaat doen.'

Bij Verstappen is dit daarentegen wel het geval, zo constateert Lawson. 'De auto bevindt zich in zo'n goed werkvenster en hij voelt zich zo comfortabel', aldus de Nieuw-Zeelander, die vervolgens een voorbeeld geeft om het zelfvertrouwen van Verstappen te illustreren. 'Het beste voorbeeld daarvan is zijn kwalificatieronde in Jeddah. Hij mist geen enkele apex en komt elke keer zo ongelooflijk dicht bij de muur. Echt zó dichtbij. Ik ben er zelfs vrij zeker van dat hij de muur aan de binnenkant van bocht vier raakte. Het is extreem moeilijk om zo precies te zijn. Maar het is niet alleen bocht vier, het is ook in bocht tien en bocht tweeëntwintig. Hij is zo precies en dat komt doordat hij enorm zelfverzekerd in die auto zit', aldus Lawson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws