Alonso vol lof over Russell na rondenlang gevecht in Jeddah: 'Geweldige tegenstander' Formule 1
Formule 1

Alonso vol lof over Russell na rondenlang gevecht in Jeddah: 'Geweldige tegenstander'

Alonso vol lof over Russell na rondenlang gevecht in Jeddah: 'Geweldige tegenstander'

Fernando Alonso had na afloop van de Grand Prix van Saoedi-Arabië mooie woorden over voor George Russell. De Aston Martin-coureur stond vrijwel de gehele race onder druk van de 26-jarige Brit en de wereldkampioen van 2005 en 2006 wist dat hij zich geen enkel foutje kon veroorloven. De 42-jarige Spanjaard moest naar eigen zeggen veel geven om de Mercedes-coureur voor te kunnen blijven.

Op het Jeddah Corniche Circuit was er geen sprake van een felle strijd om de podiumplaatsen. Max Verstappen won de wedstrijd op overtuigende wijze en ook Red Bull Racing-teamgenoot Sergio Pérez en Ferrari-coureur Charles Leclerc hoefden niet in hun spiegels te kijken. Maar daarachter stond Alonso voortdurend onder druk van Russell. Beide heren hadden hun zinnen gezet op de vijfde plaats, maar uiteindelijk wist de ervaren Spanjaard Russell van het lijf te houden. Daar moest de Aston Martin-coureur naar eigen zeggen echter wel heel diep voor gaan.

'Ik had in George (Russell, red.) een geweldige tegenstander', was Alonso na afloop van de Grand Prix van Saoedi-Arabië in gesprek met Sports Illustrated vol lof over zijn Mercedes-opponent. 'Ik kon me gedurende de gehele race geen enkel foutje veroorloven', aldus de tweevoudig wereldkampioen, die er alles aan deed om Russell buiten de DRS te houden. 'Ik wilde hem absoluut op meer dan seconde afstand houden.'

Alonso moest tot uiterste gaan

Alonso slaagde er na vijftig ronden in om de vijfde plaats in de wacht te slepen en zo tien belangrijke punten voor Aston Martin te scoren. De 42-jarige Spanjaard moest echter wel tot het uiterste gaan en kwam onderweg zelfs nog een keer goed weg. 'Het was zwaar en de race vroeg ook op mentaal gebied erg veel van me', zegt Alonso. 'Ik raakte zelfs de muur op een gegeven moment, maar ik ben ontzettend blij met het resultaat. Echt ontzettend blij', aldus de wereldkampioen van 2005 en 2006.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws