Voormalige race engineer bewierookt Verstappen: 'Dat vind ik echt indrukwekkend aan Max' Opinie
Opinie

Voormalige race engineer bewierookt Verstappen: 'Dat vind ik echt indrukwekkend aan Max'

Voormalige race engineer bewierookt Verstappen: 'Dat vind ik echt indrukwekkend aan Max'

Julien Simon-Chautemps is een van de meest ervaren race engineers in de paddock, maar de Fransman heeft inmiddels de overstap gemaakt naar het televisiewerk, en sprak als F1TV-analist openlijk zijn bewondering voor Max Verstappen uit, die bezig is aan de dominantste reeks uit de historie van de sport.

Red Bull Racing beschikt ook in 2024 weer over de beste auto, maar toch gaan de meeste complimenten uit naar Verstappen, die weekend na weekend het verschil maakt bij het Oostenrijkse team. Simon-Chautemps werkte in het verleden als race engineer samen met coureurs als Romain Grosjean, Pastor Maldonado, Jolyon Palmer, en Kimi Räikkönen, en is nu vooral onder de indruk van Verstappen.

Foutloze Verstappen

Simon-Chautemps ziet vooral een heel complete coureur in de Nederlander. 'Hij is snel over één ronde, en zijn snelheid over een hele race is waanzinnig', zo opent hij bij zijn analyse op F1TV. Daarbij laat de wereldkampioen ook nauwelijks kruimels liggen voor de concurrentie. 'We weten allemaal dat Max snel is, maar wat ik echt indrukwekkend aan Max vind, is dat hij nooit een foutje maakt. Hij zet geen stap verkeerd', zo vervolgt de lofzang.

Verstappen is volgens Simon-Chautemps de enige coureur die steeds weer foutloos blijft. 'Ik heb er ook met een teambaas over gesproken. Dat is een van de grootste verschillen tussen Max en de andere coureurs', concludeert de Fransman. 'We hebben Charles Leclerc fouten zien maken, en we hebben Carlos Sainz fouten zien maken, maar we zien Max nooit ook maar één foutje maken.'

Voor de rest is het verslaan van Verstappen in een kwalificatie of race dus al een bijna onmogelijke uitdaging, laat staat op seizoensbasis. 'Hij is niet alleen snel, en hij heeft de snelste auto, maar hij maakt dus ook nog geen fouten. Dat is ongelofelijk. Hij is een buitengewoon getalenteerde coureur', zo sluit Simon-Chautemps af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws