Lawson stond stijf van de stress vanwege Drive To Survive: 'Ik was hartstikke nerveus' Formule 1
Formule 1

Lawson stond stijf van de stress vanwege Drive To Survive: 'Ik was hartstikke nerveus'

Lawson stond stijf van de stress vanwege Drive To Survive: 'Ik was hartstikke nerveus'

Liam Lawson is dit jaar regelmatig te zien in de paddock, maar nog niet op de grid. Ondanks succesvolle invalbeurten tijdens het 2023-seizoen zit de Nieuw-Zeelander nog steeds aan de kant en racet hij vooral virtueel. ‘Het geeft veel inzicht in hoe het in het echt gaat’, zegt Lawson in een interview met de BBC.

Lawson heeft zowel in de Formule 1 als daarbuiten op vele circuits mogen rijden, maar één plek heeft hem verrassend goed geholpen. ‘Ik ben over heel wat rotondes gereden’, zegt de Nieuw-Zeelander, die woonachtig is in Milton Keynes, een stad die bekendstaat om zijn rotondes. Volgens hem hebben rotondes ook zeker wel wat overeenkomsten met een Formule 1-circuit. ‘Je hebt een aantal stratencircuits die er erg op lijken. Monaco is bijvoorbeeld een circuit dat van alles wat heeft’, is Lawson van mening. ‘Al is de haarspeldbocht in Monaco wel een stuk krapper dan de meeste rotondes in Milton Keynes.'

Lawson onder de indruk van e-sporters

Lawson racet niet enkel over rotondes, maar zit vooral in simulators, ook thuis. ‘Simracen is iets wat ik drie of vier keer per week doe’, geeft de reservecoureur van Red Bull aan. Voor hem is dit de beste manier om te blijven oefenen, gezien hij momenteel niet in een Formule 1-bolide zit. ‘Het geeft veel inzicht in hoe het in het echt gaat’, zegt Lawson. Bovendien ziet hij het steeds populairder worden en wordt de doorstroom naar racen op het circuit steeds beter. ‘Er komen steeds meer coureurs uit e-sports. Het wordt steeds realistischer en dus wordt het een pad naar echt racen', zegt de jonge coureur, die zelf als karter begon. ‘Ik heb een vriend die alleen e-sports had gedaan. We gingen samen en dag naar de baan en die gast had gewoon alles. Hij had het natuurlijke gevoel van een auto’, zegt de Nieuw-Zeelander.

De coureur ging ook nog kort in op zijn optreden in Drive To Survive, de Netflix-serie over de Formule 1. Naar eigen zeggen probeerde hij er koel onder te blijven, maar vond hij het stiekem best wel spannend om te zien. ‘Voordat het seizoen uitkwam heb ik maandenlang gedaan alsof het niet voor stress zorgde’, vertelt hij. Niets was minder waar. ‘Een paar dagen voordat het uitkwam, was ik eigenlijk hartstikke nerveus.’ De Nieuw-Zeelander had geen flauw idee hoe hij over zou komen in de serie, maar kon opgelucht ademhalen toen hij zichzelf op Netflix zag. ‘Ik denk dat het een goed beeld geeft van hoe die races waren’, sluit Lawson af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws