Marko vreest het ergste: 'Als we het daar niet voor elkaar hebben, hebben we een probleem' Formule 1
Formule 1

Marko vreest het ergste: 'Als we het daar niet voor elkaar hebben, hebben we een probleem'

Marko vreest het ergste: 'Als we het daar niet voor elkaar hebben, hebben we een probleem'

Het 2024-seizoen begint voor Red Bull Racing op zijn zachtst gezegd afwisselend. Max Verstappen heeft al meerdere zeges weten te pakken dit seizoen, maar toch ondervindt het team ook de nodige problemen met de RB20. ‘Als we in Barcelona niet voorop lopen, dan hebben we echt een probleem’, wordt Helmut Marko geciteerd door FormulaPassion.it.

In Melbourne kreeg Verstappen te maken met technische problemen, in Miami kwam de safetycar nogal ongelegen en in Monaco kwam Red Bull er ook niet aan te pas. De start van dit seizoen is een groot contrast met 2023, toen Red Bull bijna alle races wist te winnen. Ferrari en McLaren zien het gat met de Oostenrijkse renstal krimpen en op sommige circuits lijken hun bolides het zelfs beter te doen dan de RB20. Het is een optelsom van tegenvallers, maar voorlopig is er nog geen paniek in de fabriek in Milton Keynes.

Canada geen reden tot paniek, Spanje wel

Canada gaat ook lastig worden voor Red Bull, verwacht Helmut Marko. Als de renstal in Montréal geen topprestatie neer weet te zetten, hoeven de fans echter nog niet te vrezen dat het team zijn beste tijd gehad heeft. Voor de Grand Prix van Spanje zijn de verwachtingen daarentegen een stuk hoger. ‘Bij het concept van onze bolide hebben we vooral gefocust op aerodynamische efficiëntie’, legt de adviseur uit. ‘Het is niet mogelijk om de auto verder van de grond te tillen om de impact van de kerbs beter te incasseren. Dat gaat ten koste van de downforce’, legt de Oostenrijker uit.

Het circuit in Catalonië is een traditioneel circuit en dus verwacht Red Bull daar goed te presteren. Gebeurt dat niet, dan moet er echt iets gaan veranderen. ‘We hebben nog steeds een voordeel op zulke circuits’, meent Marko. ‘Als we in Barcelona niet voorop lopen, dan hebben we echt een probleem.’ Ondanks dat het circuit de RB20 dus niet goed ligt, denkt Red Bull toch dat het goede kansen heeft in Montréal en over de reden daarvoor is Marko heel duidelijk. ‘Op circuits waar we niet heel competitief zullen zijn, kunnen we altijd rekenen op de factor Verstappen’, prijst hij zijn coureur. ‘Hij is momenteel in bloedvorm en hij kan het verschil maken’, sluit Marko af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws