Leclerc bereid om Sainz te helpen: 'Maar kan niet ontkennen dat ik ook wil winnen' Formule 1
Formule 1

Leclerc bereid om Sainz te helpen: 'Maar kan niet ontkennen dat ik ook wil winnen'

Leclerc bereid om Sainz te helpen: 'Maar kan niet ontkennen dat ik ook wil winnen'

Charles Leclerc zou Carlos Sainz graag helpen met het behalen van zijn eerste Grand Prix-overwinning, maar wil zelf ook graag winnen. Sainz pakte zaterdag voor het eerst poleposition in de Formule 1 op Silverstone, terwijl Leclerc de derde tijd noteerde. Het tweetal benadrukt dat een 1-2 voor Ferrari het belangrijkste doel is.

Leclerc is duidelijk wanneer hij tijdens de persconferentie na de kwalificatie de vraag krijgt of hij bereid is om Sainz te helpen als hij dat zelf niet kan: 'Natuurlijk, ik zal erg blij zijn als Carlos de race wint, maar ik kan niet ontkennen dat ik ook wil winnen. Maar ik denk dat het veel belangrijker is dat we een 1-2 pakken in welke volgorde dan ook. Ik verwacht ook dat we een strategisch steekspel kunnen spelen tussen de auto's. We zullen zien hoe het gaat, maar ik voel me vertrouwd met de auto.'

Sainz verwacht Verstappen en Pérez in strijd om overwinning

Sainz is het eens met de woorden van Leclerc en legt uit dat samenwerken van belang is als Ferrari überhaupt voor de overwinning wil gaan: 'Ik denk dat we als een team zullen werken, zoals we dat al het hele seizoen hebben gedaan. En ik ben er vrij zeker van dat Charles en ik een leuk gevecht kunnen hebben met Max (Verstappen, red.). We moeten ook niet vergeten dat Checo (Sergio Pérez, red.) ook vol voor de aanval zal gaan.'

Red Bull Racing lijkt namelijk de betere snelheid te hebben voor de race van zondag en Sainz weet dat maar al te goed: 'Beide Red Bull waren erg snel tijdens de derde vrije training. Als wij (Leclerc en Sainz, red.) samenwerken zoals we al het hele jaar hebben gedaan, kunnen we een 1-2 behalen. Dat is het grote doel', besluit de 27-jarige Spanjaard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws