Binotto denkt nog niet na over een overwinning: 'In het droge is Verstappen competitief' Formule 1
Formule 1

Binotto denkt nog niet na over een overwinning: 'In het droge is Verstappen competitief'

Binotto denkt nog niet na over een overwinning: 'In het droge is Verstappen competitief'

Mattia Binotto is in zijn nopjes over de gereden kwalificatie van Carlos Sainz. De Spanjaard wist voor het eerst in zijn carrière poleposition te behalen. Daarmee start Sainz de Grand Prix van Groot-Brittannië dus voor Max Verstappen en Charles Leclerc. Een goed teken voor Sainz, maar Binotto is er nog lang niet gerust op dat Ferrari een overwinning kan pakken op Silverstone.

'Sainz krijgt steeds meer vertrouwen in de auto', begint Binotto na afloop van de kwalificatie in gesprek met Sky Sports F1. 'Hij had al een goed weekend in Canada. Nu krijgt hij meer vertrouwen en dat levert kalmte op. Dat moet je ook hebben in deze omstandigheden, wanneer je de temperatuur in de banden moet zien te houden. In Silverstone, met deze omstandigheden, is de eerste en de derde plek erg goed.'

Binotto waakt voor Verstappen

Bij Ferrari ligt de focus dan ook op de strategie voor de race, want bandenmanagement zal erg belangrijk worden, denkt Binotto. 'In het droge is Verstappen competitief, dus dan is het weer heel anders dan in de kwalificatie. Dit is één van de circuits waar je veel energie steekt in de snelle bochten en dat moet je onder controle houden. Het zal een probleem en een zorg zijn. Het is in ieder geval iets waar je op moet letten en wat je moet managen.'

Voor Ferrari is dit opnieuw een kans om Red Bull te verslaan. 'Zij wonnen zeven races en wij maar twee. Er waren races waarin we aan de leiding stonden en problemen kregen met de betrouwbaarheid. Maar er zijn nog veel races te gaan. Betrouwbaarheid is misschien niet alleen een zorg voor ons, maar ook voor hen. Elke race moet gereden en afgewerkt worden. Dus we blijven pushen en we zullen zien', besluit Binotto.

Vertrouwen in een overwinning van Verstappen? Zet in en krijg 1.66x je geld terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws