Leclerc bespreekt moeilijke tijden na verlies vader: 'Je bent daar totaal niet op voorbereid' Formule 1
Formule 1

Leclerc bespreekt moeilijke tijden na verlies vader: 'Je bent daar totaal niet op voorbereid'

Leclerc bespreekt moeilijke tijden na verlies vader: 'Je bent daar totaal niet op voorbereid'

Charles Leclerc doet een boekje open over de zware tijden die hij heeft meegemaakt na het verlies van zijn vader, maar ook na het verlies van Jules Bianchi en Anthoine Hubert. In Frankrijk is er net een nieuw boek uitgebracht over Leclerc, getiteld 'Le Prodige', wat 'wonderkind' betekent. In het boek bespreekt hij vooral hoe hij geworden is zoals hij nu is, volgens Speedweek.com.

Leclerc moest op jonge leeftijd omgaan met het verlies van zijn vader en zijn vrienden. Hij stelt zich open in het boek dat in Frankrijk over hem is verschenen. Het boek is geschreven door de Franse journalist Rémi Boudol en het focust zich vooral op de weg die de Monegask heeft afgelegd richting de koningsklasse.

In het boek bespreekt Leclerc vooral één van de belangrijkste personen uit zijn leven: zijn vader. Hervé Leclerc verloor de strijd met kanker op slechts 54-jarige leeftijd en overleed net voor het raceweekend in Baku in 2017. Op dat moment reed Leclerc nog in de Formule 2.

Vader Leclerc was zijn grootste fan: 'Ik wilde voor hem winnen'

In het boek geeft Leclerc aan dat je 'helemaal niet voorbereid bent op zoiets'. In 2015 moest hij al het verlies van Jules Bianchi verwerken, waardoor het een extra lading kreeg dat hij ook nog eens zijn vader verloor. 'Het heeft me wel mentaal sterker gemaakt', geeft de 25-jarige aan .'Het is lastig om je vader zo jong te verliezen, het verandert je voor altijd.'

De pijn en verdriet die Leclerc in die periode heeft ervaren heeft hem echter nooit weerhouden om te gaan racen. 'Mijn vader was mijn grootste fan en hij wilde dat ik zo sterk mogelijk was tijdens het racen', geeft de Monegask aan. 'Ik weet zeker dat hij zou hebben gewild dat ik gewoon de auto in zou stappen: ik wilde voor hem winnen.'

Leclerc over verlies Bianchi: 'Hij liet zien wat hij moest laten zien in F1'

In het boek bespreekt de Ferrari-coureur ook het verlies van Jules Bianchi en Anthoine Hubert. 'Jules was erg getalenteerd en hij liet echt zien wat hij moest laten zien in de Formule 1', geeft Leclerc aan. Ook het verlies van Hubert kwam zwaar aan bij Leclerc. 'Terugkijkend heb ik een aantal goede herinneringen met hem. De eerste was waarschijnlijk mijn eerste race in het Franse kartkampioenschap, waar ook Pierre Gasly en Esteban Ocon aan deelnamen. Anthoine won de race, ik lag tweede tot de laatste bocht, toen botste ik tegen Esteban aan. Het is een van mijn oudste herinneringen aan Anthoine en waarschijnlijk de beste.'

Jules Bianchi kwam op 17 juli 2015 om het leven door verwondingen die hij had opgelopen door een ongeluk tijdens de Japanse Grand Prix en was de peetoom van Charles Leclerc. Op zaterdag 31 augustus 2019 kwam Anthoine Hubert om het leven bij een vreselijk Formule 2-ongeluk. Een dag later won Leclerc zijn eerste Grand Prix met Ferrari.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws