Leclerc spreekt Mercedes-geruchten tegen: 'Weet dat je er bang voor bent' Formule 1
Formule 1

Leclerc spreekt Mercedes-geruchten tegen: 'Weet dat je er bang voor bent'

Leclerc spreekt Mercedes-geruchten tegen: 'Weet dat je er bang voor bent'

Charles Leclerc ontkent dat hij onderhandelt met Mercedes om op termijn Lewis Hamilton te vervangen. De Monegask wordt al langere tijd in verband gebracht met een overstap naar de Zilverpijlen in het geval hij niet het wereldkampioenschap kan winnen met Ferrari. Maar van een transfer is geen sprake, vertelt Leclerc aan Quotidiano Nazionale.

De 25-jarige houdt wel vol dat hij geen haast heeft om zijn contract te verlengen bij zijn huidige team. 'Ik weet dat je bang bent dat ik naar Mercedes zou kunnen gaan, maar eerlijk gezegd zijn er geen onderhandelingen', vertelt de vijfvoudig Grand Prix-winnaar, wiens contract eind 2024 afloopt bij het Italiaanse topteam.

Leclerc voelt zich goed bij Ferrari

Leclerc voelt zich nog altijd thuis in Maranello en ziet geen noodzaak om te kijken naar andere opties. 'Ik voel me goed bij Ferrari, ik voel het enthousiasme van de mensen. Ik ben opgewonden door het idee om de droom, die van mij en iedereen, om te winnen met Ferrari, te bekronen. Ik vertrek maandag naar Bahrein en ik kan eerlijk gezegd niet wachten om daar te zijn. We zullen drie dagen testen samen met alle rivalen.'

Over de nieuwe auto, de SF-23, heeft Leclerc nog geen duidelijke mening. 'Het heeft weinig zin om mezelf af te vragen hoe ik de nieuwe auto beoordeel. Ik zei meteen dat de eerste indruk goed was, maar het hangt allemaal af van de vergelijking met de andere auto's', is de 25-jarige vice-kampioen van 2022 voorzichtig met zijn verwachtingen voor komend seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws