Leclerc legt spelletje om DRS uit: 'Ik wist dat Red Bulls topsnelheid te snel was voor ons' Formule 1
Formule 1

Leclerc legt spelletje om DRS uit: 'Ik wist dat Red Bulls topsnelheid te snel was voor ons'

Leclerc legt spelletje om DRS uit: 'Ik wist dat Red Bulls topsnelheid te snel was voor ons'

Charles Leclerc reed lang aan de leiding van de Grand Prix van Saoedi-Arabië, maar moest met ingaan van ronde 47 van de 50 toch toegeven aan Max Verstappen en de topsnelheid in zijn RB18. De twee heren trakteerden het publiek op een geweldig racespektakel dat rondenlang voortduurde. De Monegask was achteraf teleurgesteld met P2 maar kon zeer positief terugkijken op zowel het duel met Verstappen als de strategie van Ferrari.

Na de race gaf Leclerc toe dat hij en zijn team alles gegeven hebben voor de overwinning, die ze uiteindelijk niet konden krijgen. Het werd P2 en P3 voor de Italiaanse renstal. 'Ik denk niet dat er veel meer is dat we hadden kunnen doen', zegt de Monegask tegenover Sky Sports F1. 'We hebben misschien één kans gemist toen er gele vlaggen waren (in sector 1, red.) waardoor we DRS niet konden gebruiken. Het had een kans kunnen opleveren om in ieder geval naast Max te komen.'

'Dat kleine misfortuin daargelaten denk ik dat we alles goed deden als team tijdens de race. De strategie, de pitstops, waaronder de dummy op Pérez in het begin (wat Leclerc na een safety car-periode de leiding opleverde, red.), we werken zo goed als een team', gaat Leclerc verder, wie wel benadrukt dat de setup nog nét iets beter had gekund. 'Tijdens de race misten we misschien iets minder downforce (wat Ferrari meer topsnelheid had opgeleverd, red.), maar ontwikkeling wordt de sleutel tot succes dit jaar.'

Leclerc genoot van spelletjes om DRS

Voordat de inhaalactie van Verstappen verleden tijd was, werden er spelletjes gespeeld door beide heren om maar niet als eerst over het DRS-detectiepunt te komen. Door die spelletjes kon de Monegask in ieder geval uitstellen dat hij de leiding verloor aan de Nederlander. Leclerc legt uit dat hij dat deed omdat hij wist dat het anders heel moeilijk werd om de pijlsnelle Red Bull achter hem te houden.

'Ik probeerde alles wat ik kon. Ik wist dat onze topsnelheid vergeleken met de Red Bull het pijnpunt was. Het (eerder remmen, red.) werkte de eerste keer, maar de tweede keer had hij het door. Hij remde heel vroeg en het werd een beetje een bende, maar het was wel leuk. Ik vind racen op deze manier heel leuk, en je kan beter volgen dan ik had verwacht, dus allemaal positief', sluit de Ferrari-coureur af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws