Horner blij na overwinning Verstappen maar waarschuwt: 'Misschien DRS-detectiepunt verplaatsen' Formule 1
Formule 1

Horner blij na overwinning Verstappen maar waarschuwt: 'Misschien DRS-detectiepunt verplaatsen'

Horner blij na overwinning Verstappen maar waarschuwt: 'Misschien DRS-detectiepunt verplaatsen'

Het Formule 1-seizoen 2022 kon haast niet slechter beginnen voor Red Bull Racing. Het team verliet Bahrein na de openingsrace van het jaar zonder ook maar één punt. Daar kwam in Saoedi-Arabië verandering in aangezien Max Verstappen er met de overwinning vandoor ging, waarvoor hij complimenten krijgt van zijn teambaas Christian Horner. Sergio Pérez kwam als vierde over de streep.

De tweede Formule 1-race op het Jeddah Corniche Circuit kende een bloedstollend spannend slot. Waar vorig jaar Verstappen en Lewis Hamilton de race controversieel uitreden na een botsing vlak voor de laatste bocht, ging de regerend wereldkampioen ditmaal een fantastisch duel aan met Charles Leclerc. Uiteindelijk zou de Nederlander als winnaar uit de strijd komen. Volgend Horner poetst dit de teleurstelling van Bahrein ook een klein beetje weg.

'Het is geweldig om terug te slaan na de teleurstelling van Bahrein. Het team heeft afgelopen week hard gewerkt om de problemen die we hadden te begrijpen en aan te pakken', zegt de Red Bull Racing-teambaas bij Motorsport.com. De race werd niet gewonnen zonder een sterk staaltje strategie. 'Ik denk dat Max heel volwassen gereden heeft. Het was een heel strategische race, waarin hij niet te veel van de banden moest vragen zodat hij aan het einde van de race genoeg over had om aan te vallen. Hij en Charles raceten geweldig en gelukkig had hij aan het einde net genoeg over.'

Horner: 'Misschien DRS-detectiepunt verplaatsen'

In de slotfase van de race kwam het moment waar Verstappen al lang op loerde, hij kon de Ferrari gaan aanvallen. Hij had er aan aantal pogingen voor nodig, maar uiteindelijk lukte het hem om Leclerc te grazen te nemen. Opmerkelijk was wel dat beide heren bijzonder veel afremden om maar als laatste van de twee over het DRS-detectiepunt te rijden om zo het DRS te kunnen gebruiken op start-finish. 'Voor de toekomst moeten we misschien kijken naar de plek waar het detectiepunt voor DRS ligt, want je wil voorkomen dat je in zo’n situatie belandt', zegt Horner, die het toch een gevaarlijk steekspel leek te vinden.

Onfortuinlijke Pérez

De man die op zaterdag op briljante wijze zijn allereerste pole position van zijn carrière wist te bemachtigen, wist die niet om te zetten in een overwinning. In een poging om Leclerc, destijds op P2, te slim af te zijn pitte hij een ronde voor hem. Maar vlak daarna crashte Nicholas Latifi, dit veroorzaakte een safety car waardoor de Mexicaan niet alleen de leiding kwijt was, maar het moest doen met een vierde plaats. Hij kon later in de race niet meer tot een inhaalactie komen om op het podium te geraken.

'Dit is enorm teleurstellend voor Checo', zegt de teambaas. 'Hij had de race perfect onder controle en we stopten in de ronde die we voorafgaand aan de race hadden afgesproken. En ineens boem, een safety car. Soms zitten die mee, soms zitten die tegen en vandaag viel die voor hem erg ongelukkig.' Pérez zelf houdt echter zijn hoofd omhoog. 'Hoewel ik wel gefrustreerd ben vandaag, haal ik er wel positieve dingen uit. Als team hebben we het echt goed gedaan en ik ben blij voor iedereen in de fabriek die zo hard werkt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws