Leclerc lost waarschuwingsschot aan Red Bull: 'Daar zijn we altijd al redelijk goed in geweest' Formule 1
Formule 1

Leclerc lost waarschuwingsschot aan Red Bull: 'Daar zijn we altijd al redelijk goed in geweest'

Leclerc lost waarschuwingsschot aan Red Bull: 'Daar zijn we altijd al redelijk goed in geweest'

Charles Leclerc ziet het rooskleurig in voor Ferrari ondanks de lastige omstandigheden op de eerste dag in Canada. Naar het idee van Leclerc kan Ferrari competitief meedoen onder alle omstandigheden en verwacht hij een goede auto te hebben op de kwalificatiedag en de racedag. Dat betekent echter niet dat ze achterover kunnen leunen in de Ferrari-garage.

Leclerc had een week de tijd om bij te komen van zijn zege op zijn thuiscircuit in Monaco, die onder warme omstandigheden werd verreden. De zesvoudig Grand Prix-winnaar werd in Canada verwelkomd met een flinke hagelbui en regenbui voorafgaand aan de eerste sessie. Dat leek de Monegask niet echt af te schrikken, hij zette in de eerste vrije training de derde tijd neer, in de tweede sessie klokte hij de vierde tijd. Zoals teamgenoot Carlos Sainz al aangaf waren de tijden niet echt representatief, aangezien de Italiaanse renstal zich richtte op het gevoel in de auto.

'We doen zoveel als we kunnen onder deze omstandigheden natuurlijk', trapt Leclerc af in gesprek met Formula1.com. 'Het is moeilijk om wat aan de auto te veranderen tijdens zo'n sessie, omdat je elke keer dat je naar buiten gaat met andere omstandigheden en een ander gevoel in de auto te maken hebt', legt de Monegask uit. 'Over het algemeen ben ik zeer tevreden, we zijn erg competitief onder alle omstandigheden. We stonden niet echt bovenaan de tijdenlijst, maar we hebben ook geen ronde kunnen klokken op het juiste moment', legt Leclerc uit.

De weergoden spelen een hoofdrol in Canada

Hoewel er rust, kalmte en tevredenheid lijkt te zijn bij de Scuderia, geeft de 26-jarige aan dat het niet betekent dat het werk al klaar is. 'We hebben nog wat te doen', bevestigt hij. 'We moeten nog wat veranderingen doorvoeren voor de kwalificatie, wat ons hopelijk weer in een betere positie zal brengen. Het is vrij duidelijk, en ik denk dat we veel gespreide resultaten zullen zien als het droog is op zaterdag', gaat Leclerc verder.

'Laten we kijken of de derde vrije training en de kwalificatie allebei nat zijn. We hebben de derde vrije training nog om de auto af te stellen, maar als de derde sessie nat is en de kwalificatie droog, dan gaan we met veel onzekerheden de kwalificatie in', zegt Leclerc, die aangeeft dat er dus nog wel wat vraagtekens zijn. 'Maar we zijn altijd al redelijk goed geweest in het hebben van goede starting set-up', sluit de Monegask af.

Was Monaco dé boost die Leclerc nodig had?

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur suggereerde na de Grand Prix van Monaco dat het winnen van zijn thuiswedstrijd Leclerc een enorme boost zou geven. De Ferrari-coureur had het aan het begin van het jaar nog niet zo makkelijk, aangezien teamgenoot Sainz ook behoorlijk competitief was, en in Australië won nadat hij in Jeddah niet kon deelnemen. De Monegask lijkt na de vrijdag in Canada aardig wat zelfvertrouwen uit te stralen. Of hij het weekend in Monaco dunnetjes over kan doen op het Circuit Gilles Villeneuve, is echter nog even afwachten.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws