Windsor zag iets opvallends aan probleem Verstappen: 'Leek opnieuw één van de aandachtspunten' Opinie
Opinie

Windsor zag iets opvallends aan probleem Verstappen: 'Leek opnieuw één van de aandachtspunten'

Windsor zag iets opvallends aan probleem Verstappen: 'Leek opnieuw één van de aandachtspunten'

Max Verstappen kon door een motorprobleem slechts een handvol ronden rijden in de tweede oefensessie in Canada. Het kostte de Red Bull Racing-coureur belangrijke baantijd, al denkt Peter Windsor dat de drievoudig wereldkampioen vrij weinig tijd heeft verloren ten opzichte van zijn concurrenten. Daarnaast zag de Brit ook nog een ander positief, maar mogelijk ook een minder positief teken voor de Nederlander.

Het was vrijdag niet de dag van Verstappen. In de eerste vrije training konden de coureurs vrijwel niet rijden en enkel in de laatste minuten werd er door enkele coureurs, waaronder Verstappen, nog een setje van de droogweerbanden onder geschroefd. Dan moest het maar in VT2 gebeuren, maar waar zijn collega's flink wat ronden konden rijden, daar bleef Verstappen dankzij een probleem met de RB20 steken op slechts vier stuks. De Nederlander baalde van de gemiste baantijd, al denkt Windsor dat de schade beperkt is gebleven.

'Het was geen geweldige dag voor Verstappen. Maar het was, op die korte periode aan het begin van de tweede oefensessie na, vrijwel de gehele middag nat', zegt Windsor in een video op zijn YouTube-kanaal. 'Als je dan toch problemen met de auto hebt, dan maar op een dag als deze waar het toch weinig uitmaakt', stelt de Brit. 'Er was namelijk geen enkele mogelijkheid om iets van een longrun te doen en wat huiswerk te doen.'

Tempo Verstappen

Ondanks dat Verstappen maar weinig ronden kon rijden in VT2 zag Windsor dat de Nederlander er de hele dag qua snelheid prima bijzat. 'Hij (Verstappen, red.) reed weliswaar niet veel ronden, maar telkens als hij op de baan was, behoorde hij tot de beste drie of vier coureurs van het veld', zag Windsor, die ook nog iets opvallends constateerde.

'Verstappen kwam naar binnen en meldde dat hij een brandlucht rook en het team zette de blazers meteen op de auto. De remtrommel aan de achterzijde leek opnieuw één van de belangrijkste aandachtspunten te zijn. En bedenk dat hij in Australië ook al een remprobleem had. Nu wil ik echter niet direct zeggen dat dit hetzelfde probleem is, maar Red Bull deed er wel alles aan om ervoor te zorgen dat niemand kon zien wat er aan hand was of in staat was om de beroemde vloer te zien', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws