Leclerc met groot vraagteken na Portugese Grand Prix: 'Dit kunnen we niet verklaren' Formule 1
Formule 1

Leclerc met groot vraagteken na Portugese Grand Prix: 'Dit kunnen we niet verklaren'

Leclerc met groot vraagteken na Portugese Grand Prix: 'Dit kunnen we niet verklaren'

Voor Charles Leclerc is nog niet alles opgehelderd wat er tijdens de Grand Prix van Portugal gebeurd is. De Ferrari-coureur merkte, net zoals teamgenoot Carlos Sainz, dat de SF21 op de mediumband niet vooruit te branden was op Portimão, maar het team heeft geen idee waarom. Voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje wil de Monegask de onderste steen boven hebben.

'Helaas is er iets wat we nog niet echt kunnen verklaren, en dat is onze vorm op de mediumband', zo opent Leclerc wanneer hem door Formula 1 gevraagd wordt naar het afgelopen raceweekend. 'Met allebei de auto's hadden we op die band veel moeite', voegt hij daaraan toe. De pace van zijn Spaanse teamgenoot zakte in de Algarve zelfs zo zwaar in dat hij buiten de punten eindigde.

'Carlos ging op de softs heel goed en voor mij werkte de harde bandenset ook naar behoren, maar op de mediumband ging het op de een of andere manier gewoon niet. Wij vragen ons nu af hoe we dat kunnen voorkomen', vervolgt Leclerc. Doorgaans heeft men enkele dagen de tijd om dit soort discrepanties onder het vergrootglas te leggen, maar met een double-header op de agenda zullen de analisten overuren maken.

Leclerc maakt zich geen zorgen

Hoewel het plotse verlies van pace op de band met de gele rand niet prettig is voor Ferrari benadrukt Leclerc dat hij er niet slechter van slaapt: 'Ik denk niet dat het iets is waar we ons zorgen over hoeven te maken. Op de mediumband hadden we het lastig, maar als coureurs hadden we wellicht nog iets anders kunnen doen.' Hij sluit niet uit dat hijzelf en Sainz voor een deel van de extreme slijtage gezorgd hebben.

'Sainz en ik hebben in ieder geval ideeën van waar dit aan ligt en daar kijken we momenteel dan ook naar. Er gaat tijd in het analyseren van die data zitten en dat zijn we momenteel dan ook aan het doen', concludeert Leclerc. Of Ferrari het lek boven weet te krijgen voorafgaand aan de race op Circuit de Barcelona-Catalunya zal waarschijnlijk op te maken zijn uit de data van de longruns die tijdens de vrije trainingen verreden zullen worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws