Leclerc mikt op een één-twee in Singapore, maar voelt zich nog niet 100% comfortabel in de wagen Formule 1
Formule 1

Leclerc mikt op een één-twee in Singapore, maar voelt zich nog niet 100% comfortabel in de wagen

Leclerc mikt op een één-twee in Singapore, maar voelt zich nog niet 100% comfortabel in de wagen

Charles Leclerc moest voor de tweede keer in evenveel Grand Prix-weekends het onderspit delven tegenover zijn teamgenoot Carlos Sainz. De Monegask was slechts een tiende van een seconde trager dan zijn Ferrari-kompaan, maar start wel op P3 achter George Russell. Na afloop blikte Leclerc tevreden terug, maar gaf ook aan dat de wagen hem nog niet 100% ligt.

Leclerc zag en voelde dat het goed was vandaag. Net zoals Sainz vond hij dat Ferrari een stap vooruit heeft gezet. 'Eerste en derde is een heel goed resultaat voor het team. Het enige dat nog rest is het resultaat morgen maximaliseren.' De 25-jarige coureur kijkt reikhalzend uit naar de race in Singapore. Vorig seizoen eindigde de Monegask op de tweede plaats en dat kunstje zou hij graag nog eens overdoen.

Het vorige raceweekend in Monza startte Leclerc, net zoals morgen het geval zal zijn, op P3. Toen viel hij uiteindelijk nog net buiten de podiumplaatsen, maar in Singapore mikt hij vol overtuiging op een één-twee voor zijn team. 'Het belangrijkste morgen? Eerste en tweede eindigen', lachte de Monegask, die diep vanbinnen bloedserieus was. 'De start zal heel belangrijk zijn. We beginnen allebei aan de rechterkant van de baan en dat is een goede startpositie hier in Singapore. Hopelijk kunnen we met met een goede start de tweede plaats veroveren en dat vast houden.'

'Het was goed, maar...'

Ondanks dat hij tevreden was, is er volgens Leclerc toch nog wat ruimte voor verbetering. 'Ik voel mij nog niet volledig op mijn gemak in de wagen', gaf hij toe aan de reporters van Viaplay. 'Ik moet nog te veel tractie zoeken omdat ik redelijk wat onderstuur heb in het midden van de bochten. Daar moeten we nog even naar kijken en dan kunnen we nog een stap vooruit zetten.' Lukt Ferrari morgen in hun opzet en weet het Russell en co. achter zich te houden?

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws