Verstappen krijgt reprimandes, maar ontloopt gridstraf, Red Bull beboet Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen krijgt reprimandes, maar ontloopt gridstraf, Red Bull beboet

Verstappen krijgt reprimandes, maar ontloopt gridstraf, Red Bull beboet

Max Verstappen heeft geen gridstraf gekregen voor de drie incidenten waar hij voor onderzocht werd. De Nederlander kreeg wel twee reprimandes en Red Bull Racing ontving een boete, maar Verstappen behoudt dus zijn elfde startplek. De schuld voor het ophouden van Yuki Tsunoda werd voornamelijk bij Red Bull gelegd.

De Nederlander reed bij AlphaTauri-coureur Yuki Tsunodain de weg in Q2. AlphaTauri stuurde echter geen vertegenwoordiger naar de racestewards en lijkt Verstappen zo bewust te hebben gematst. Naast een boete van 5.000 euro voor Red Bull, leverde het Verstappen zijn eerste reprimande van het seizoen op, maar die blijft voorlopig zonder gevolgen. Verstappen behoudt dus de elfde plek. Voor Verstappen is het de tweede keer dit jaar dat hij buiten de top tien moet beginnen: in Saoedi-Arabië startte hij na technische problemen als vijftiende, waarna hij als nummer twee achter Pérez finishte, al is het in Singapore veel lastiger om in te halen.

Q1 leverde Verstappen twee onderzoeken op

Verstappen werd nog voor twee andere incidenten onderzocht: bij de start van de kwalificatie bleef Verstappen, tot verbazing van zijn collega's én engineer Gianpiero Lambiase lange tijd stilstaan, maar Verstappen ontsnapt ook voor dit incident aan een straf. Hij gaf zelf al aan dat hij dit bewust deed om ervoor te zorgen dat er geen filevorming in de laatste bochten zou ontstaan. Aangezien dit regelmatig door verschillende coureurs wordt gedaan en niet eerder bestraft is, kreeg de Nederlander hiervoor geen gridstraf. Hij kreeg ook hier een reprimande, waardoor hij met twee reprimandes risico loopt. Een derde reprimande binnen een seizoen levert namelijk wel een gridstraf van tien plekken op.

Later in Q1 liet Verstappen in de pitstraat geen gat vallen, en zo kwam hij inderdaad in de slotsector in een langzame file terecht, waarbij hij nog moest uitwijken voor Williams-coureur Logan Sargeant, die al aan een snelle ronde bezig was. Aangezien Verstappen hier op tijd aan de kant ging, ontvangt hij voor dit incident dus ook geen gridstraf, en ook geen reprimande.

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws