Polesitter Sainz denkt kans te maken op winst, maar 'onze racesnelheid is nog een vraagteken' Formule 1
Formule 1

Polesitter Sainz denkt kans te maken op winst, maar 'onze racesnelheid is nog een vraagteken'

Polesitter Sainz denkt kans te maken op winst, maar 'onze racesnelheid is nog een vraagteken'

Pole in Monza, pole in Singapore. Carlos Sainz heeft duidelijk zijn grote vorm te pakken. Het was erg close - de Spanjaard van Ferrari was slechts enkele honderdsten van een seconde sneller dan George Russell en teamgenoot Charles Leclerc - maar Sainz pakt zijn tweede poleposition op rij. Kan hij morgen voor de tweede keer in zijn carrière een Grand Prix op zijn naam schrijven?

Niet alleen het resultaat, maar ook het weekendverloop deed volgens Sainz denken aan Monza twee weken geleden. 'Het was een beetje hetzelfde verhaal als toen. We zaten er meteen goed bij vanaf de eerste vrije training en ik voelde me heel zelfzeker.' De Spanjaard zag hoe de harde crash van Lance Stroll op het einde van Q1 wel chaos teweeg bracht, maar prijst zijn team voor hun kalmte. 'Het was een slordige sessie voor iedereen, maar we bleven gefocust. Zo kon ik de snelste tijd neerzetten en de poleposition veroveren', aldus Sainz tegen de internationale media.

Vorig seizoen was Ferrari ook al sterk in Singapore. Sainz eindigde toen op plaats drie, terwijl zijn teamgenoot Leclerc net iets beter deed met P2. Het is nu de tweede keer op rij dat de Scuderia vooraan volop kan meestrijden, maar dat kadert volgens de Ferrari-coureur in de vorm van het team dit seizoen. 'Het is de rode draad doorheen het jaar. We hebben een heel goede wagen voor bepaalde circuits en bepaalde omstandigheden. We weten dat onze racesnelheid onze grote zwakte is, maar we maken vooruitgang. Onze wagen lijkt goed te reageren op de snelle richtingsveranderingen.' Laat dat nu net cruciaal zijn op een stratencircuit zoals Singapore.

Wat verwacht Sainz van de race morgen?

'Onze racesnelheid is nog een vraagteken. Op vrijdag kan je namelijk niet veel leren en Mercedes heeft een voordeel met hun bandenmanagement.' Sainz denkt dus dat het gevecht morgen voornamelijk met de Silver Arrows en George Russell zal zijn en hoopt alvast dat het kwartje zijn kant opvalt. 'Als ik goed start en mijn eigen race kan rijden, denk ik dat we kans maken hier te winnen. Ik ga alles geven en hopelijk zal dat morgen voldoende zijn', aldus Sainz.

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws