Alonso sterk op P5: 'Chaos in de kwalificatie' Formule 1
Formule 1

Alonso sterk op P5: 'Chaos in de kwalificatie'

Alonso sterk op P5: 'Chaos in de kwalificatie'

Alpine kwam met Alonso sterk voor de dag in de kwalificatie van de Grand Prix van Emillia Romagna. De Spanjaard overleefde 'de chaos' en zette zijn Alpine sterk op de vijfde plek. Met meerdere crashes, rode vlaggen en natte omstandigheden was het overleven voor Alonso en dat is volgens de Alpine-coureur in gesprek met F1TV goed gelukt.

Bij Alpine was het Fernando Alonso die sterk voor de dag kwam met de vijfde plek. De Spanjaard overleefde de chaos in de kwalifiactie en heet een goede uitgangspositie voor de sprintrace en de Grand Prix : 'Het voelt goed om in de top vijf te staan na een rommelige kwalificatie met alle wisselende omstandigheden en rode vlaggen. Met het natte weer dat de baan steeds verandert kan er van alles gebeuren. De auto voelde snel aan in de laatste twee rondes en ik voel me hier erg op mijn gemak met de auto. Laten we zien hoe we het morgen doen want er zijn punten te verdienen in de sprint en voor de race op zondag.'

Teamgenoot Ocon viel in Q1 uit met problemen aan zijn versnellingsbak: 'Tot op het moment dat ik uitviel voelde de auto goed aan, dus het gaat er nu om dat we hem voor morgen in de sprint en voor de race van zondag weer terug hebben. Er zijn nog twee races te gaan dit weekend, met mogelijk ook nog wat regen, dus er zijn nog wat mogelijkheden om ons weekend te redden.' De Fransman zal een inhaalrace moeten rijden vanaf de negentiende plaats, alleen Alexander Albon staat achter de Alpine-coureur en hij had eveneens problemen met zijn auto.

Uitkijken voor Alonso in de sprintrace

Vorig jaar was Alonso erg snel in de sprintrace, de Spanjaard kende een enorm goede start op het circuit van Silverstone. Dit jaar zal het voor Verstappen en Leclerc dus opletten geblazen moeten zijn voor de Alpine-coureur achter hen. In de onderstaande video van het officiële twitter-account van de Formule 1 kun je de beelden van Alonso in Silverstone 2021 herbeleven.

De start van Alonso tijdens de sprintrace in Silverstone 2021.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws