Leclerc ziet Pérez als de zwakste schakel in strijd met Red Bull: 'Zo ontstaan er kansen voor ons' Formule 1
Formule 1

Leclerc ziet Pérez als de zwakste schakel in strijd met Red Bull: 'Zo ontstaan er kansen voor ons'

Leclerc ziet Pérez als de zwakste schakel in strijd met Red Bull: 'Zo ontstaan er kansen voor ons'

Charles Leclerc is ervan overtuigd dat Ferrari het Max Verstappen en Red Bull Racing moeilijk kan maken nu de Scuderia steeds dichterbij komt. De Monegask haalt vooral veel vertrouwen uit de samenwerking met Carlos Sainz, nu Sergio Pérez moeite heeft om Verstappen bij te benen. Leclerc hoopt Red Bull in wat fouten te dwingen.

Hoewel het Ferrari in Canada niet goed afging, lijkt de Italiaanse renstal in Barcelona weer competitief mee te doen. Thuisheld Sainz sloot de derde vrije training als snelste af en had Lando Norris en Charles Leclerc binnen een tiende achter zich, waardoor het duidelijk werd dat beide teams mee kunnen doen voor de poleposition. Verstappen was slechts 74 duizendsten langzamer dan de Ferrari-coureur. Voor Leclerc is het helder dat de Scuderia in staat is om met Red Bull te vechten en ze te verslaan, aangezien hij in Monaco won, waar Red Bull het lastig had met de kerbs en de hobbels.

Ferrari had geen makkelijke start in Spanje, maar het harde werk op vrijdagmiddag wierp zijn vruchten af, en dat was op zaterdag te zien. 'Ik denk dat Max dit seizoen weer uitblinkt betreffende zijn consistentie, of hij nu de jager of de prooi is', stelt Leclerc in gesprek met Motorsport.com. 'Ik denk ook niet dat hij de weekenden anders aanpakt dan normaal, ik denk dat hij net zo sterk zal zijn (ongeacht of hij de prooi is of niet, red.). Maar wij kunnen hem als team iets meer onder druk zetten', zegt de Ferrari-coureur. Daarbij wijst hij vooral op de samenwerking met Sainz. Waar zij dicht bij elkaar zitten, heeft Pérez moeite om Verstappen bij te benen.

Ferrari kan Verstappen met twee auto's aanvallen

Met name de laatste paar raceweekenden staan Verstappen en Pérez ver uit elkaar op de grid. In Monaco startte Verstappen op de zesde plek, Pérez in het achterveld. In Canada was het verschil nog groter. Op die manier staat Verstappen er alleen voor. 'Nu het allemaal zo close is, kunnen wij het hen strategisch lastig maken', gaat de 26-jarige verder. 'We kunnen hen onder druk zetten en dan kunnen ze fouten maken. Het is niet dat ze de druk dan ineens voelen, maar we hebben wel twee auto's die dicht in de buurt zitten. We kunnend an het strategische spel gaan spelen. Zo ontstaan er meer kansen voor ons.'

Verstappen zal er echter niet heet of koud van worden. Gedurende de laatste paar seizoenen werden de verschillen tussen de twee Red Bull-coureurs al pijnlijk blootgelegd. Onlangs heeft F1Maximaal.nl berekend, om de precieze cijfers te leveren van wat men al heeft kunnen observeren, dat het gat in de kwalificaties gemiddeld zes tienden is tussen Verstappen en Pérez, terwijl het gat tussen Leclerc en Sainz slechts 42 duizendsten is. Leclerc verwacht echter niet dat Verstappen zich er wat van aan zal trekken als Ferrari druk op hem gaat zetten. 'Hij zal er niet slechter of beter van presteren', sluit Leclerc af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws