Voormalig F1-coureur ziet Verstappen niet meteen schitteren in andere bolide: 'Niet het enige talent' Opinie
Opinie

Voormalig F1-coureur ziet Verstappen niet meteen schitteren in andere bolide: 'Niet het enige talent'

Voormalig F1-coureur ziet Verstappen niet meteen schitteren in andere bolide: 'Niet het enige talent'

Patrick Friesacher geeft hoog op van Max Verstappen, maar de oud-coureur van Minardi denkt niet dat de drievoudig wereldkampioen ook meteen goed zal presteren in een andere bolide. De coureur van Red Bull Racing is weliswaar uitzonderlijk goed, maar volgens Friesacher zeker niet het enige talent op de huidige Formule 1-grid.

Hij is pas 26 jaar, maar Verstappen kan al ongelooflijke statistieken overleggen. De Nederlander werd immers al drie keer wereldkampioen, behaalde al zestig overwinningen en stond in totaal 105 keer op het podium. Maar het zijn niet enkel deze statistieken die Verstappen volgens velen tot één van de beste coureurs uit de geschiedenis van de sport maakt, ook met zijn kwaliteiten op het circuit oogst hij veel lof.

Ook Friesacher, die in 2005 nog zesde werd in de controversiële race in Indianapolis, weet hoe goed Verstappen is, al is hij ervan overtuigd dat er ook grenzen zitten aan de kwaliteiten van de Nederlander. De inmiddels 43-jarige Oostenrijker denkt namelijk niet dat de regerend wereldkampioen ook meteen in een andere bolide net zo goed zal presteren. 'Max (Verstappen, red.) is een uitzonderlijk talent, daar bestaat geen twijfel over', zegt de voormalig F1-coureur in een interview met Redbull.com. 'Maar hij heeft ook tijd nodig als hij in een andere auto stapt. Van auto wisselen is een leerproces', weet Friesacher.

Verstappen niet het enige talent

Daarnaast is het volgens Friesacher ook niet zo dat Verstappen de enige getalenteerde coureur op de grid is. Nu de verschillen zo klein zijn tussen de teams kan dat 'leerproces' er zonder meer voor zorgen dat een andere coureur de handschoen oppakt en races gaat winnen. 'Max is zeker niet het enige talent op de grid op dit moment. Als Lando Norris, Oscar Piastri of Charles Leclerc een dag hebben waarop alles goed gaat, dan kunnen ze elke race winnen', denkt Friesacher, die geniet van de kleine onderlinge verschillen dit jaar. 'Het leuke aan dit seizoen is dat alles wat dichter bij elkaar ligt. Dat is goed voor iedereen, dat zie je aan het enthousiasme van de mensen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws